Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen: - Alt er mulig i Sotsji

Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Henrik Kristoffersen er inne i den siste oppkjøringen til OL.

Henrik Kristoffersen tør å gjøre feil for å ta nye steg og nå toppen av seierspallen i slalåm.

Han har to tredjeplasser i de fem rennene som er kjørt i verdenscupen i år, men for 19-åringen stopper det ikke der.

- Jeg ser det slik at jeg kan kjempe om seieren i rennene, dersom jeg treffer skikkelig i to omganger. Det gjelder å satse for å ta nye steg, men foreløpig har det vært litt ustabilt. Likevel vil jeg ikke kalle det et problem, sier Kristoffersen til NTB.

De siste dagene har han ligget og forberedt seg i Hinterreit, en liten times kjøring fra Kitzbühel. Men fredag er det på'n igjen med det nest siste slalåmrennet før OL.

- Traseen her i Kitzbühel er mye opp og ned. Det er mye terreng, og det er bratt. Det er vanskelig å kjøre her, men for meg betyr selve kjøringen mer enn plasseringen. Dersom jeg blir nummer fem og kjører bra, vil jeg være fornøyd, sier unggutten.

Vanlig
Han er inne i den siste oppkjøringen til OL, for det gjenstår bare tre verdenscuprenn for ham før alvoret tar til i Sotsji.

- De siste dagene har jeg lagt vekt på å kjøre fort uten å gjøre feil, og de dagene vi har ligget her i Hinterreit, har jeg ikke kjørt ut en eneste gang, forteller Kristoffersen.

- Ellers har det vært helt vanlig trening uten noe hokuspokus. Det går ut på å bli raskere på ski hele tiden, sier han.

Han legger ikke skjul på at han har hatt en godkjent sesong til nå, og det skulle bare mangle, for han har hatt et skikkelig gjennombrudd i alle fall i verdenscupen.

- I Levi visste jeg det var mulig å kjøre inn til en plass på seierspallen på en god dag. I Adelboden mener jeg at jeg fikk bevist at tredjeplassen i Levi ikke var et blaff eller bare flaks, sier Kristoffersen.

Han legger til at han på det nåværende stadiet i karrieren ikke kan forvente å være på pallen i hvert renn, så han kan ikke annet enn å si seg svært fornøyd med at det er blitt to pallplasseringer (3.-plasser) på fem renn.

OL ikke viktigst
Henrik Kristoffersen kommer med en innrømmelse til NTB.

- Alt er mulig i Sotsji, men jeg tenker ikke så mye på OL. For meg er ikke det det viktigste akkurat nå. Det er mye viktigere å bli bedre på ski og å klatre på rangstigen.

- Jeg er jo bare 19 år og får mange flere sjanser i OL-sammenheng. Derfor tror jeg nok at OL kommer til å bli viktigere for meg senere, sier Kristoffersen, som helt klart er det største norske håpet i slalåmrennet i Kitzbühel fredag.

Han har beina godt plantet på bakken og ser fram til slalåm i Schladming tirsdag etter Kitzbühel. Deretter er det storslalåm i St. Moritz, noen rolige dager hjemme i Norge, før den siste OL-oppkjøringen starter i østerrikske Reiteralm. Kanskje kommer han også til å kjøre et par europacuprenn før han vender nesa mot Sotsji.

- Jeg reiser til OL med senkede skuldrer og ser på meg selv mest som en læregutt i den sammenhengen, innrømmer Henrik Kristoffersen til NTB. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!