*Nettavisen* Sport.

Kristoffersen angrep skiforbundet: – De har skummet fløten

TIL ANGREP: Henrik Kristoffersen fyrte løs mot Norges Skiforbund. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen gikk til frontalangrep på Norges Skiforbund da han inntok vitneboksen i Oslo tingrett onsdag.

20.03.19 15:15

Kristoffersen ble bedt om å sette ord på hva Norges Skiforbund har bidratt med for å hjelpe ham fram i karrieren. I sitt svar viste romerikingen til at familien og klubben Rælingen skiklubb har vært de viktigste støttespillerne.

Skiforbundet hadde han ikke mye godt å si om.

– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten.

– Min mor og far, familien min og Rælingen skiklubb har gjort alt. Skiforbundet har ikke gjort noen ting. De har skummet fløten på toppen og brukt ekstremt lite ressurser på meg i forhold til hvor mye de har fått igjen for det, fortsatte han.

Deretter var han tindrende klar på at han ikke forstår hvorfor skiforbundet har motsatt seg avtalen han ønsker å inngå med Red Bull.

– Det er ingen plausibel grunn annet enn at du egentlig ikke liker den personen som bare har lyst til å bli bedre på ski, sa Kristoffersen.

– Hvordan er det å bli oppfattet som grådig? spurte advokat Odd Stemsrud.

– Det er ikke alltid like lett. Jeg er relativt ung fortsatt, og dette med søksmål og rettssaken startet da jeg var 22. Det eneste jeg har gjort og hatt fokus på så langt i livet, er å stå på ski. Det er ikke alltid like lett å bli kalt grådig når du føler at fakta ikke kommer fram og du føler at noe annet er realiteten, svarte alpinisten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag