*Nettavisen* Sport.

Kristoffersen med seier i Kranjska Gora

DOBBELT NORSK: Henrik Kristoffersen vant storslalåmrennet lørdag, mens Rasmus Windingstad tok en gledelig andreplass. Foto: Borut Zivulovic (Reuters / NTB scanpix)

Mens Rasmus Windingstad kapret andreplassen. Dermed ble det dobbelt norsk i Slovenia.

09.03.19 15:51

Henrik Kristoffersen har vært gjennom en turbulent periode etter VM i Åre, men sportslig er nordmannen i kjempeform.

Kristoffersen har virkelig funnet formen i storslalåm nå mot slutten av sesongen og vant sitt tredje strake renn i disiplinen.

Tredje strake

I tillegg til gullet i storslalåm som kom under VM i Åre, ble det også seier i Bulgaria i februar, og en ny seier nå i Kranjska Gora.

Kristoffersen vant storslalåmrennet i Kranjska Gora på suverent vis, etter å ha ledet etter første omgang. Han hadde en ledelse på 27 hundredeler før han satte utfor, og selv om han tapte litt, var seieren aldri truet.

Lørdagens seier er Kristoffersens 18. i verdenscupen, der 15 av dem har kommet i slalåm.

Rasmus Windingstad leverte også et glimrende renn og ble nummer to.

- Det er så deilig! Det er jævlig bra, ropte Kristoffersen mens han feiret sammen med lagkompisen i målområdet.

Klikk på bildet for å forstørre.

GADE GUTTER: Norsk dobbel i Kranjska Gora. Foto: Borut Zivulovic (Reuters / NTB scanpix)

- Jeg så Rasmus sitt løp fra startområdet og det var et veldig bra løp. Jeg visste ikke om det ville holde til pallen, men herregud, det gikk bra i dag, sa vinneren i et NRK-sendt seiersintervju.

Første pallplass

Windingstad, som tok sin første pallplass i verdenscupen, endte opp 24 hundredeler bak landsmannen. Han hadde en 7.-plass som karrierebeste i verdenscupen før lørdagens renn i Slovenia.

Dermed ble det dobbelt norsk på pallen,

Marco Odermatt fra Sveits ble nummer tre, 56 hundredeler bak Kristoffersen.

Nestvold-Haugen kjørte ut

Østerrikeren Marcel Hirscher lå på fjerdeplass etter første omgang, men hadde ikke sin beste dag lørdag og endte til slutt opp som nummer seks.

Hadde det ikke vært for at Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut noen par porter før mål, kunne det til og med ha blitt spektakulær trippelseier for Norge. Han lå på tredjeplass etter første omgang.

P.S. Tåke gjorde at rennet ble utsatt i to timer. Søndag står slalåm på verdenscupprogrammet i den slovenske skimetropolen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag