Det var knyttet store forventninger til Henrik Kristoffersen etter at han kjørte inn til bestetid i første omgang under verdenscuprennet i Schladming. 28-åringen fra Rælingen fikk det imidlertid ikke til i andre omgang og fikk rennet spolert av ett feilskjær midtveis i løypa.

Den norske stjernen endte til slutt på en ellevteplass. Etter løpet ristet han på hodet over feilen som satte han ut av spill og reagerte da han fikk se det hele i reprise.

– Er det mulig? Jeg er nok litt heit på grøten gitt. Det svir litt det her, oppsummerte han til TV2.

Braathen på tredje

Til tross for at det ikke gikk veien for favoritten, kan den norske innsatsen totalt sett likevel oppsummeres som mer enn godkjent. Alle de seks løperne tok seg inn blant de tretten beste.

– Helt uvirkelig, oppsummerte TV2s kommentator Espen Ween.

Lucas Braathen var best av de norske og kjørte inn til pallplass.

– Det er så fett, sa han til TV2 etter målgang.

Clément Noël vant rennet, mens Ramon Zenhauerson tok andreplassen. Braathen havnet på tredje.

– Det er godt å være tilbake på topp. Jeg følte meg utrolig i dag. Det har vært en tøff sesong, jeg har slitt mye, så det føles spesielt å vinne her i dag, sa vinneren etter målgang.

Imponerte gjorde også Atle Lie McGrath, som kjørte seg opp fra en 13. plass i første omgang. Han endte til slutt på en sjette plass.

Les også: Henrik Kristoffersen best i første omgang i Schladming

Karrierebeste for Steen Olsen

For Alexander Steen Olsen ble det karrierebeste i Østerrike mandag kveld. Han endte til slutt på en åttende plass.

– Det er et stort renn. Det er ganske fett å gjøre det bra i Schladming, oppsummerte unggutten.

I første omgang kjørte han inn til en 18. plass og startet derfor tidlig i andre omgang. Det ble imidlertid klart ganske raskt at tiden kom til å være av det sterke slaget. Det endte altså med hans beste plassering i verdenscupsammenheng noensinne.

– Noen ganger må man bare gi full gass og håpe at det holder.

Kommentatorene måtte evakuere

Det var ikke alt som gikk slik det skulle under rennet mandag kveld. For kommentatorene i TV2 ble det hektisk underveis i andre omgang. Espen Ween og Nina Løseth måtte evakuere lokalene i Oslo da brannalarmen gikk.

Dermed måtte Christian Paasche ta over i en kort periode.

– Det ble litt uønsket dramatikk, forklarte Ween i etterkant.