*Nettavisen* Sport.

Kristoffersen vant prestisjerenn i Østerrike

TRIUMFATOR: Henrik Kristoffersen snøt østerrikerne for hjemmeseier i Schladming tirsdag kveld.

TRIUMFATOR: Henrik Kristoffersen snøt østerrikerne for hjemmeseier i Schladming tirsdag kveld. Foto: Lisi Niesner (Reuters / NTB scanpix)

Kjørte seg opp til øverste trinn på pallen med sterk finaleomgang.

29.01.20 01:28

Henrik Kristoffersen (25) vant tirsdagens prestisjetunge verdenscupslalåm i Schladming foran titusenvis av tilskuere.

Seieren er Kristofferens fjerde i samme bakke. Den ligger ikke langt fra nordmannens bosted i Østerrike.

Les også: - Lett å forstå at Johaug er provosert

Alpinisten fra Løvenstad i Rælingen lå som andremann etter den første omgangen, 14 hundredelssekund bak hjemmehåpet Marco Schwarz.

Stor dramatikk

- Normalt så tror jeg at Henrik skal ta dette hjem, selv om vi også har Marco Schwarz, selvfølgelig, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt like før 25-åringen begynte på finalen.

Kristoffersen gjorde imidlertid en stor feil tidlig i løypa, og fikk et tidstap til Alexis Pinturault som han måtte hente inn med vill satsing nedover fjellsida. Det greide han med bravur og overtok ledelsen med 0,34 sekunder.

Schwarz sto igjen på toppen, men taklet ikke presset. Østerrikeren kjørte ut i en av de aller første portene og fikk konkurransen ødelagt.

- Sjukehus. At det går an å gjøre sånne feil og vinne skirenn er helt sjukehus. Så det må ha vært ganske bra derfra og ned, kommenterte Kristoffersen overfor NRK.

- Rå idrettsmann

Flomlysrennet i den tidligere VM-byen i Østerrike, som har færre enn 5000 innbyggere, er tradisjonelt en meget godt besøkt begivenhet på verdenscupkalenderen.

Det skal ha vært rundt 45.000 tilskuere pakket rundt løypa, hele veien opp til toppen.

Den tidligere alpintstjernen Aamodt var full av lovord om prestasjonen til den norske vinneren i det gjeve slalåmrennet.

- Det er vanvittig. Henrik Kristoffersen er en rå idrettsmann. Det han gjør her i dag, med den feilen, med det presset her i Schladming. Å vinne fire ganger, det er utrolig godt gjort, roste Aamodt.

Pinturault endte på andreplassen, mens Daniel Yule fra Sveits var 0,83 sekunder bak Kristoffersen som tredjemann.

Seieren betyr at Kristoffersen økte ledelsen han har i verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

«Banestormer» i løypa

Sebastian Foss Solevåg ble nummer ni i rennet, mens Jonathan Nordbotten fullførte på 11.-plass. Begge var rundt halvannet sekund bak Kristoffersens tid.

Timon Haugan ble nummer 22, mens kometen Lucas Braathen kjørte ut i første omgang.

Noen startnumre før Kristoffersen og Solevåg kjørte for sluttplasseringer i toppen, dukket det opp en kvinne i badedrakt ved målstreken, rett før Italias Alex Vinatzer skulle kjøre i mål.

Klikk på bildet for å forstørre. STREAKER: Denne kvinnen, trolig amerikaneren Kinsey Wolanski, lurte seg inn i løypa mot slutten av tirsdagens slalåmrenn i Schladming.

STREAKER: Denne kvinnen, trolig amerikaneren Kinsey Wolanski, lurte seg inn i løypa mot slutten av tirsdagens slalåmrenn i Schladming. Foto: Lisi Niesner (Reuters / NTB scanpix)

Kvinnens inntreden skapte full forvirring for Vinatzer da hun spolerte for tidtakingen til italieneren.

Vinatzer jublet høyt for en tid som ble stoppet lenge før han faktisk passerte mål. Han fikk seg en solid overraskelse da han ble informert om at han egentlig lå an til en foreløpig tredjeplass.

Kvinnen er amerikanske Kinsey Wolanski, den samme som stormet banen under fjorårets Champions League-finale mellom Liverpool og Tottenham.

Wolanski har delt bilder av seg selv i Østerrike på Instagram tidligere på dagen.

I Schladming-løypa bar hun på en plakat som hadde påskriften «RIP Kobe», med klar hentydning til den avdøde basketballstjernen Kobe Bryant.

Bryant omkom søndag i en helikopterulykke i Los Angeles, sammen med sin 13 år gamle datter og sju andre personer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag