RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKUMMELT: Her smella drona i bakken mens Marcel Hirscher er på vei nedover løypa.
SKUMMELT: Her smella drona i bakken mens Marcel Hirscher er på vei nedover løypa. Foto: NRK Sport (NRK)

Kristoffersen var overlegen, men alle snakker om dette

Sist oppdatert:
Drone falt ned i løypa under rennet.

Henrik Kristoffersen tok sin andre verdenscup-seier på rad i slalåm i Madonna di Campiglio. Nordmannen ledet med 1.03 sekunder ned til Marcel Hirscher etter første omgang.

I andre omgang var det ingen tvil. Kristoffersen så lett og løs ut nedover bakken og bare økte ledelsen sin ned til Hirscher. Med 1.25 sekunder ned til Hirscher vant han sitt andre verdenscup-renn på rad.

- Dette var fantastisk. Så mange legender har vunnet her i Madonna før meg. Tusen takk, Italia, sa Kristoffersen etter seieren.

Artikkelen fortsetter under bildet

SEIER: Henrik Kristoffersen vant tirsdagens slalåm-renn i Madonna di Campglio.


Drone-kontrovers

Marcel Hirscher suste inn til ledelse i andre omgang før det var Kristoffersen sin tur. Det som uansett vil bli snakket om var en drone som smalt i bakken like bak østerrikeren i det han suste unna. Det kunne blitt skikkelig stygt om Hirscher var litt for sen.

- Dette er det verste jeg har sett! Dette kommer til å bli voldsomt etterspill! Vi har snakket mye om denne drona og at den gir fine bilder, men den detter jo rett ned bak Hirscher! Det er en skandale, fullstendig skandale!, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft i det østerrikeren fortsatte ned mot mål.

Etter målgang var Hirscher rasende.

- Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, sa skistjernen – og tilføyde:

- Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

Etter rennet var dog østerrikeren noe mer humoristisk på sosiale medier. Der så han ut til å spøke om den skumle hendelsen, til tross for at det kunne gått riktig så ille.

Artikkelen fortsetter under bildet


- Dette er en skandale, og det vil få konsekvenser. Jeg kjenner ikke til detaljene rundt at dronen falt ned, men jeg er trygg på at FIS vil finne ut hva som skjedde, og hvordan det skal håndteres, fortalte Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, til Dagbladet etter den sjokkerende hendelsen.

Yngstemann ble tredjemann

Den store overaskelsen ble østerrikeren Marco Schwarz som tok tredjeplassen bak Kristoffersen og Hirscher. Det er første pallplasseringen noensinne for 20-åringen, som også var rennets yngste.

Marcel Hirscher tok tilbake ledelsen i verdenscupen med sin andreplass i Madonna di Campiglio tirsdag kveld. Østerrikeren har nå 623 poeng mot Aksel Lund Svindals 600.

Kjetil Jansrud er nummer tre med 407 poeng, mens Henrik Kristoffersen styrket sin fjerdeplass med 100 nye poeng og nå sitter på 389.

Nettavisen var i kontakt med Henrik Kristoffersen tirsdag kveld, men han ønsket ikke å uttale seg om hendelsen fra dagens renn og henviste til trener og pressesjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere