- Han var gullgutt fra før, men i dag er han ekstra gullgutt.

Det sier Henrik Kristoffersens kjæreste, Tonje Barkenes, til NTB på kakefesten fredag, etter at den norske alpinisten tidligere på dagen hadde sust ned til VM-gull i storslalåm i Åre.

- Jeg er utrolig stolt. Endelig så løsnet det, det var utrolig fortjent.

Det var en nervøs Barkenes som fulgte finaleomgangen fra målområdet. Kristoffersen lå som nummer tre, kjørte ned til bestetid, og Marcel Hirscher og Alexis Pinturault sto igjen på toppen.

- Jeg pleier ikke ofte å være nervøs, men i dag kilte det litt ekstra i magen. Men jeg så jo at han kjørte bra. Og når jeg så Hirscher tapte tid, så tenkte jeg at det kunne gå.

Og det gikk. Hirscher kjørte ned 0,20 sekunder bak nordmannen, mens Pinturault falt fra ledelse til tredjeplass, 0,46 bak.

- I dag tror jeg denne seieren betydde enormt mye. Det har gått litt tråere i det siste, så det var ekstremt deilig å se han øverst på pallen, sa en stolt Barkenes.

Selv om Kristoffersen var mer opptatt av å forberede seg til søndagens VM-slalåm, synes Barkenes at han skulle få lov til suge litt ekstra på VM-karamellen.

– Han er veldig flink til å nullstille seg og tenke på neste renn, han skal jo kjøre igjen til søndag. Men han skal få lov til å kjenne litt på den seiersfølelsen i dag og kose seg litt med den, synes jeg.

(©NTB)