Det var like etter at Kristoffersen hadde passert målstreken under slalåmrennet i Lenzerheide forrige søndag at kameraene fanget opp en tydelig misfornøyd Kristoffersen som utbrøt «altså, de skiene er så dårlige», direkte på TV 2s sending.

Etter rennet uttalte Kristoffersen seg også til svenske SVT om utstyrsproblemene.

- Det er tøft. Teknikken blir dårligere når det ikke funker, og da legger man til seg uvaner. Man blir rådvill. Først tenker jeg at det er jeg som gjør noe gærent, og så er det ikke sikkert at det er jeg som gjør noe gærent, sa Kristoffersen.

- Du vil jo helst skylde på deg selv, men hvor lenge skal du skylde på deg selv før du tror at det faktisk er sannheten, når det egentlig ikke er din feil? Det er det som er så vanskelig, sa han.

Les også: Vil ha alvorsprat med Kristoffersen: - Jeg har allerede snakket med faren hans

Aamodt: - Skal passe seg

Kjetil André Aamodt, som fredag ble presentert som en del av NENT-teamet som vil kommentere alpintsendingene i Norge fra og med neste sesong, mener Kristoffersen var uheldig som fikk reaksjonen vist på direktesendt TV.

- Det (utbruddet) tror jeg er helt naturlig, men jeg tror heller ikke at Henrik mente å være på TV. TV-produsenten fulgte ham jo ut av paddocken og inn, så det var jo litt uheldig for Henrik sin del at det kom på tape, sier Aamodt til Nettavisen.

Han mener det ikke er noen tvil om at Kristoffersen har slitt med utstyret denne sesongen, og påpeker at han heller ikke er den eneste som har slitt med utstyret fra Rossignol.

- I år ser det samla sett, spesielt i storslalåm, ut til at mange av løperne på spesielt det merket har gjort det dårlig. Så det er jo et eller annet som har skjedd på fabrikken der.

Les også: Slik blir vintersporten på NENTs kanaler

Rossignol har vært det førende skimerket de tre siste årene i storslalåm, men denne sesongen endte de på fjerdeplass totalt.

Å kritisere egen sponsor for mye i offentligheten er imidlertid noe Aamodt advarer mot.

- Man skal passe seg for å kritisere sin egen sponsor, så det var litt uflaks ved denne anledningen. Men jeg tror nok at han blir tilgitt en gang og så får vi bare se om samarbeidet fortsetter og at de heller holder det internt. Det vil alltid være interne ting, om det kommer til utstyr eller trenere og ledere, så gjelder det at man kan stole på hverandre, sier Aamodt.

Misfornøyd Rossignol-sjef

I et intervju med NRK tidligere denne uken uttrykte Rossignol-sjef Stéphane Mougin sterk misnøye med de gjentatte utbruddene fra den norske alpintstjernen om skiutstyret.

- Jeg har allerede snakket med faren hans, og jeg har sagt tydelig fra om at Henrik må slutte å snakke negativt om utstyret sitt i media, sa Mougin til statskanalen.

- Jeg tåler å høre hva som helst direkte fra Henrik, men jeg synes ikke media er riktig vei å ta det. Tilbakemeldingene bør gis på en konstruktiv måte til de riktige menneskene, sa Mougin.

Han innrømmer imidlertid at partene jobber med å finne ut av utfordringene foran neste sesong. Han sier også at det er noe som ikke passer slik det skal for Kristoffersens del.