Det hele så lovende ut for Alexander Kristoff, da BMC-laget hadde tatt han langt frem i feltet før dagens spurt.

Vi fulgte etappen LIVE, se referat her!

Stavanger-gutten satt med de beste beina han har hatt i rittet, og ventet bare på å spurte om seieren.

Følte seg kjempebra
Men 1,7 kilometer fra mål ble det bråstopp. Sammen med flere andre ble nordmannen hindret av en velt i en krapp og smal venstresving.

- Jeg så ikke helt hva som skjedde, men lå på hjulet til opptrekker Danilo Wyss. Så falt Modolo rett foran oss og Wyss måtte også en tur i bakken. Da ble det bråstopp for meg, og jeg måtte klikke ut av pedalen, sa Kristoff til procycling.no etter etappen.

Les også:Kristoff fulgte Contador og Petacchi

Uhellet kom veldig ubeleilig. For det var ikke bare Kristoffs siste sjanse til å jakte en etappeseier i årets giro, han satt også med veldig gode bein.

- Jeg følte meg kjempebra. Faktisk har jeg ikke hatt bedre bein på slutten av noen av de tidligere etappene i rittet, så dette var kjempesurt.

Godt lagarbeid
Laget hadde fått beskjed over rittradioen om de vanskelige svingene på slutten, men når de foran veltet var det ikke mye BMC kunne gjort annerledes.

- Laget gjorde en kjempeinnsats. Opptrekket begynner å komme seg veldig. Vi kunne selvsagt vært enda litt lenger foran inn i svingen, men vi hadde en god posisjon, og jeg hadde fortsatt igjen en opptrekker. Dessuten hadde jeg fortsatt mye krefter å spurte med, så dette var veldig synd.

Klikk her for å se video av dagens spurt

Dagens etappe markerte slutten på seiersmulighetene til de raske spurtene. Nå venter det tøffe fjelletapper helt frem til rittet avsluttes med en tempoetappe i Milano søndag 29. mai.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Så om ikke Kristoff skulle finne på noe ekstraordinært er hans muligheter for topplasseringer oppbrukt. Han står igjen med èn fjerdeplass, èn niende plass og èn 11. plass.

- Alt i alt er jeg fornøyd. Målet var å kjøre inn noen WorldTour-poeng, og det klarte jeg gjennom fjerdeplassen min. Allikevel sitter jeg med en følelse av at det kunne gått enda bedre om jeg bare hadde vært litt dyktigere og hatt litt mer flaks.

- Men resultatene jeg har oppnådd er ikke verst for en debutant, så bare jeg får dagens skuffelse litt på avstand er jeg nok godt fornøyd.

Kjemper videre
Føler du at med denne innsatsen så har du bevist at du kan kjempe mot de beste også i store ritt?

- Laget har visst hva jeg kan, men jeg har kanskje overbevist noe andre om hva jeg er god for.

Det er forventet at flere spurtere tar første fly hjem fra giroen nå som de tøffeste fjelletappene venter. Det har Kristoff ingen planer om.

- Jeg skal prøve å kjøre gjennom giroen. Det gjelder å kjøre så billig som mulig uten at jeg ryker på tidslimiten. Kommer jeg meg gjennom de neste dagene bør det gå greit. Så spørsmålet er om jeg klarer det.