Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffs lag klar for å kjempe

Degraderte russere vil gå rettens vei for å beholde WorldTour-plassen.

Mandag ble Katjusja informert om at laget ikke får automatisk invitasjon til de største rittene neste år.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) presenterte 18 lag som skal utgjøre WorldTouren 2013, sportens øverste divisjon, og meddelte samtidig at Alexanders Kristoffs Katjusja-lag hadde fått avslått sin søknad.

Nå slår det russiske laget tilbake mot beslutningen fra UCI, og sier i en pressemelding at det er forberedt på å kjempe mot degraderingen.

- På dette tidspunkt har vi ingen informasjon om hvorfor søknaden ble forkastet. Ledelsen, rytterne og apparatet er veldig overrasket over at en slik beslutning ikke forklares på en skikkelig måte, sier laget i en pressemelding publisert tirsdag.

Lagledelsen har møtt beslutningen med vantro og mener UCI ikke har kontakt med virkeligheten når de nå kaster laget ut av WorldTouren.

- I tillegg til at vi har den høyest rangerte rytteren i verden og at laget ligger som nummer to på UCI sin WorldTour-ranking, har vi også blitt tidligere informert om at Katjusja oppfylte alle mulige krav for å delta i den øverste divisjonen.

Katjusja-laget har ingen intensjoner om å endre sine sesongforberedelser og vil som planlagt presentere laget for neste år i midten av denne måneden i Italia. I den kommende tiden skal Katjusja-ledelsen «etterforske beslutningen fra UCI nærmere». Lagledelsen utelukker heller ikke rettslige skritt mot forbundet.

Pressemeldingen avsluttes med «Katjusja er klar for å kjempe og er sterkere enn noensinne».

UCI har uttalt at det skal komme med en begrunnelse de nærmeste dagene.

Kommentarer til denne saken