Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffs lag skaper girotrøbbel

UCI ga arrangøren hodebry i julegave.

Katjusja fikk ikke lisens til den øverste divisjonen foran neste sesong, men kjemper en hard kamp for å likevel få lisens.

Saken har gått helt til CAS (idrettens voldgiftsrett), og kan ende med at russerne får verdenstourlisens.

Denne uvissheten får konsekvenser for flere enn bare Katjusja. Dersom laget får lisens, vil ett av lagene som nå har lisens, bli fratatt denne. Det skal nemlig ikke være flere enn 18 lag i den øverste divisjonen.

I tillegg skaper det problemer for arrangøren, som ikke vet hvem de kan gi ut invitasjoner til. Dette gjelder blant annet arrangøren av Giro d’Italia, RCS Sport.

Ødelegger planen
Planen til arrangøren var å dele ut invitasjoner til alle sine ritt 8. januar. Det vil si Giro d'Italia, Strade Bianche, Giro del Lazio, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Lombardiet rundt.

Dette skulle vært gjort slik at lagene lettere kunne planlegge sesongen. Nå ser det imidlertid ut til å bli vanskelig å rekke fristen de selv har satt.

Onsdag var sjefen, Michele Acquarone, tilstede på Katjusjas lagpresentasjon onsdag. Der skal han blant annet ha tatt en snakk med ledelsen og Katjusjas største stjerne, Joaquin Rodriguez.

- Vi kom til Katjusjas presentasjon fordi jeg ville se Rodriguez, og takke ham for det han gjorde i giroen i år. Han er en eksepsjonell rytter, og vi ønsket å tilby ham vår støtte i løpet av denne forvirrende perioden, sier Acquarone til Cyclingnews.

- Vi hadde bestemt oss for å gi ut invitasjoner til alle våre ritt 8. januar. Men vi er ikke forpliktet til å gjøre det. Dersom ting ikke er klart, må vi utsette det.

Skadelig for sporten
Til Giro d’Italia vil det bli gitt ut fire invitasjoner. Den ene er allerede bestemt, den går til Androni Giocattoli, som vant den italienske cupen denne sesongen. De tre andre er åpne, men dersom Katjusja ikke får verdenstourlisens, vil de trolig få en plass.

Acquarone er klar på at situasjonen man nå befinner seg i, ikke er til det beste for noen.

- Det er synd for alle de andre prokontinentallagene som håper å bli invitert, for vi kan ikke gi dem svarene de håper å høre. Dessverre er det ikke opp til oss. Det er Katjusjas problem nå. Vi venter bare på å se hva som skjer, men det er åpenbart at denne forvirringen ikke er bra for verken oss eller sporten.

Kommentarer til denne saken