RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FJERNET FRA WORLD TOUREN: Alexander Kristoff og Katjusja blir ikke å se i sykkelsportens øverste divisjon neste år.
FJERNET FRA WORLD TOUREN: Alexander Kristoff og Katjusja blir ikke å se i sykkelsportens øverste divisjon neste år. Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

Kristoffs lag vrakes fra storritt

Sist oppdatert:
Katjusja vraket av Tour de France-arrangøren til viktige etapperitt.

Onsdag offentliggjorde ASO, selskapet som organiserer blant annet Tour de France, lagene som skal sykle Paris-Nice og Criterium du Dauphiné.

Rittene ansees for å være blant de viktigste og største etapperittene bak de tre store tourene.

Foruten de 18 lagene som er på verdenstouren, er det blitt delt ut fire ekstraplasser til lag fra det prokontinentale nivået.

To lag er invitert til begge rittene. Det er Europcar og Cofidis. De to siste plassene går til forskjellige lag i de to rittene. I Paris-Nice får det nystartede laget IAM Cycling tillit sammen med Sojasun-laget.

«Stakan invitert»
Til Criterium du Dauphine byttes disse to ut med NetApp-Endura og Bretunge-laget, hvor norske Vegard Stake Laengen sykler.

Det betyr at russiske Katjusja ikke inviteres til noen av rittene, så fremt de ikke vinner fram med anket om lisensen til verdenstouren.

Russlands sykkelstolthet ble degradert fra verdenstouren før jul. Begrunnelsen har vært vag, men det skal være på det rene at det dreier seg om en svak score på UCIs etiske rangering.

Uttaket betyr også at norske Alexander Kristoffs lag får et smalere rittprogram.

- Med norske øyne er ikke dette bra med tanke på Alexander. Katjusja må ta konsekvensene av at de er et prokontinentallag. At ASO foretrekker franske lag er ingen overraskelse, men dette er ikke bra for Katjusja, sier procycling.nos sykkelekspert, Gino Van Oudenhove.

Van Oudenhove var sportsdirektør for Kristoff i Joker Merida, før han ble proff i BMC før 2010-sesongen.

Håper fremdeles på touren
Kristoff selv var ikke veldig overrasket, da procycling.no brakte han nyheten.

- Jeg visste vel egentlig dette. Dersom vi ikke får verdenstourlisens så kommer vi ikke med. De (ASO) har andre (franske) lag de bryr seg med. Jeg forstår det, sier Kristoff til procycling.no.

- Hvordan påvirker dette en eventuell Tour de France-deltakelse? Er faren større for å ikke komme med?

- Jeg håper ikke det, men det blir vanskelig uten lisens. Lagledelsen får ikke svar på invitasjonen før i slutten av februar. Det er også da anken vår om lisensen skal avgjøres, forklarer Kristoff.

Avhengige av Rodriguez
Det har vært mange spekulasjoner rundt Joaquin Rodriguez' fremtid på Katjusja-laget. Verdenseneren er en ettertraktet mann, og det er ikke gitt at han blir værende på Katjusja.

- Dette kan helt klart føre til at han forsvinner. Han har ikke planer om å kjøre i et lag som går glipp av store ritt. Jeg tror det skjer mye i kulissene hos Katjusja. Dette er ingen morsom situasjoner for Rodriguez, sier Gino Van Oudenhove.

Kristoff vet ikke hva Rodriguez' planer er, men sier at muligheten for å sykle Tour de France er langt større med spanjolen på laget.

- Så lenge Joaquin blir i laget, så er det en god mulighet. Forsvinner han blir det verre, medgir Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjører Tirreno i stedet
For Kristoff personlig får ikke de to manglende invitasjonene de helt store konsekvensene. Hvis laget ikke kjører Paris-Nice, får han sykle Tirreno-Adriatico. Dauphiné var uansett ikke et ritt han skulle sykle.

- Det er dumt at det blir færre store løp, sånn sett er det ikke positivt. Men vi får uansett kjøre løp og det kan hende at dette åpner for flere seierssjanser. Det er ikke bare negativt, sier en offensiv Kristoff.

Kristoff er for tiden på Mallorca på treningssamling, men drar om et par dager hjem til Stavanger. Der blir han et par dager, før han setter snuten mot Qatar og sesongåpningen.

- Formen min er grei nå og jeg føler meg ok. Det har vært ganske hardt her nede og jeg kjenner det godt i dag. Det blir godt med noen rolige dager hjemme nå.

PS: Vegard Stake Laengen skriver i en SMS til procycling.no at det er dumt at de ikke får sykle Paris-Nice. Askergutten sier også at det er for tidlig å si om Criterium du Dauphine blir et ritt han sykler.

Disse lagene kjører både Paris-Nice og Criterium du Dauphiné:
Astana Pro Team (Kaz), Blanco Pro Cycling Team (Ned), BMC Racing Team (USA), Cannondale Pro Cycling (Ita), Lampre-Merida (Ita), Omega Pharma-Quick Step Cycling Team (Bel), Orica - GreenEDGE (Aus), Sky Procycling (Gbr), Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team (Ned), Movistar Team (Esp), AG2R La Mondiale (Fra), Euskaltel Euskadi (Esp), Garmin - Sharp (USA), Team Argos-Shimano (Ned), Team Saxo-Tinkoff (Den), FDJ (Fra), Lotto Belisol (Bel) og RadioShack - Leopard (Lux).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere