Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffs nye spurtrival?

Katjusja er i ferd med å signere en ny spurter. Få med deg lørdagens sykkelrykter.

Selv om 20. oktober var lagenes frist til å melde inn ryttere til UCI i forbindelse med søking om World Tour-status, svirrer det fortsatt mange sykkelrykter.

For mange kontrakter kan være underskrevet uten at de har blitt offentliggjort, samtidig som flere lag ser etter de siste forsterkningene før 2012-sesongen.

Hetest skulle man tro at Geox-rytterne var. Storlaget, som vant Vuelta a España gjennom Juan Jose Cobo, ble som kjent brått lagt ned for noen dager siden.

Denis Mensjov er blant de som har vært kritiske til nedleggelsen, men samtidig er russeren som ble nummer tre i fjorårets Tour de France et hett overgangsobjekt. Belgiske Vacansoleil er siste laget som har kastet seg inn i kampen om den sterke sammenlagtrytteren.

Ryktene om Mensjovs overgang til Vacansoleil blir ikke svekket av at Joost van Leijen fredag ble meldt klar for Lotto-Ridley. Der blir han lagkamerat med blant annet Andre Greipel og Jurgen van den Broeck. Det åpner samtidig opp en ledig plass i Vacansoleil-troppen.

Et annet lag som har gjort en del forandringer i siste liten er Katjusja, Alexander Kristoffs nye lag. Det er ikke mange dagene siden det ble klart at den triple verdensmesteren Oscar Freire er klar for laget, noe Kristoff ikke trodde at ville ødelegge for hans egne spurtmuligheter.

Men nå kan det virke som at Kristoff får enda litt tøffere intern kamp om spurtkronen i laget. På twitter meldes det nemlig at spurttalentet Rüdiger Selig, mannen som vant Frank Vandenbrouckes minneritt mens han kjørte stagiaire for Leopard-Trek, skal være på vei til det russiske storlaget.

Det var ventet at den lovende tyskeren skulle fortsette på Loepard-Trek neste år, men da de slo seg sammen med Radioshack ble det veldig trangt om plassene.

Som om det ikke skulle være nok skal den slovenske klatreren Simon Spilak også være på vei til Katjusja, som på sin side kanskje kvitter seg med Danilo Di Luca. Italieneren med mildt sagt et frynsete rykte skal være i samtaler med Acqua e Sapone.

Det er godt nytt for det italienske laget, som kan se ut til å miste stjerneskuddet Carlos Alberto Betancour. Den colombianske klatreren skal ha inngått en kontrakt med Liquigas, men de to lagene krangler foreløpig om gyldigheten på den avtalen.

Men la oss gå tilbake til sammenslåingen mellom Leopard-Trek og Radioshack. For på det nye laget, som neste år heter RadioShack-Nissan-Trek, er det som sagt ikke plass til alle som tidligere kjørte på de to lagene.

Faktisk er det ikke engang plass til Gianni Meersman, som i utgangspunktet gikk fra FDJ til Radioshack etter årets sesong. Da valgte belgieren heller å vende nesen hjem, og vil neste år kjøre for Lotto-ridley.

Og det er flere bekreftede overganger som stammer fra sammenslåingen. Den en gang så lovende klatreren Brice Feillu må sies å ta et par steg tilbake, da han har signert for Saur-Sojasun. Samtidig er det kanskje det franskmannen trenger for å få karrieren tilbake på riktig spor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ut går også Tom Stamsnijder og Dominik Klemme. Begge går til it4i-Shimano, eller Skil-Shimano som de het under årets sesong.

Da begynner vi å nærme oss slutten, men det er verdt å legge til at RadioShack-Nissan-Trek ikke bare sparker ryttere, de beholder også talentet Ben King (amerikaneren), samtidig som velonation melder at de har signert temposterke Hayden Roulston.

Roulston er kjent som en god mann å ha i et spurtopptrekk, så hvilke oppgaver han skal i ha laget som er bygget rundt brødrene Schleck, Andreas Klöden og Chris Horner er ikke godt å si.

Etappevinneren i Glava Tour of Norway og bronsevinner under tempoen i U23-klassen i VM, Michael Hepburn, har skrevet under for GreenEdge.

Til slutt tar vi med at det norske kontinentallaget Team Ringeriks-Kraft har sikret seg Max Emil Kørner Kørner. Rytteren har i år representert IF Frøy.

Kilder: Velonation, velonews, Cyclism'Actu, LIVE Radsport og twitter.

Kommentarer til denne saken