Alexander Kristoff sykler neste sesong for russiske Katjusja. Der blir han blant annet lagkamerat med spurtraketten Denis Galimzyanov.

Allerede nå er nordmannen på samling med sine nye lagkamerater, og støtteapparatet til Katjusja. En annen som blir en del av det russiske storlaget neste sesong er Erik Zabel.

Tyskeren har vunnet den grønne poengtrøyen i Tour de France hele seks ganger. I tillegg har han tre poengtrøyer fra Vuelta a España, og tyskeren har også seirer i Milano-Sanremo og Amstel Gold Race.

Les også: Kristoff enig med nytt lag

Etter sin aktive karriere ble Zabel rådgiver for spurterne i HTC-Highroad. Tyskeren hadde ansvaret for blant annet Mark Cavendish, Andre Greipel og Mark Renshaw, noe som endte med braksuksess. 41-åringen har lagt spesielt vekt på å gå gjennom avslutninger med laget før rittet starter, etter at han har tråkket de siste kilometerne på egenhånd.

I 2012 skal han bruke sine egenskaper til å få Alexander Kristoff og andre Katjusja-ryttere opp blant verdens beste spurtere.

- Ja, han vil ha ansvaret for spurterne, sier Kristoff til procycling.no.

Mer satsing på spurtere
Den norske mesteren er utelukkende positiv til at spurtlegenden skal hjelpe han videre i karrieren.

- Han har peiling, og vært en av de største spurtene. Han gjorde det ikke så dårlig i HTC heller. Jeg håper han har noen lure triks på lager, sier Kristoff og hinter til suksessen med Cavendish.

- Det virker til å være mer satsing på spurterne i Katjusja enn i BMC. Her har vi en egen mann for spurterne, noe vi ikke hadde i BMC. Dette virker lovende!

Kristoff har vært meget jevn de siste årene, og har plassert seg topp 10 i nesten alle ritt hvor han har vært med til spurten. Seieren har derimot uteblitt, men nå håper 24-åringen at den kommer med hjelp fra Zabel.

- Jeg håper det, det er i alle fall ikke negativt. Han har mye kunnskap, og jeg håper at han kan hjelpe meg med å ta et steg i spurtene.

Kan lære av Galimzyanov
Katjusja har allerede en spurter i verdensklasse i Galimzyanov. Dermed må Kristoff finne seg i å kjøre opptrekk neste sesong. I tillegg kobles Oscar Freire til laget, noe Kristoff ikke tror vil ha så stor betydning for han.

Les også: Bittert for Kristoff

- Han er god i bakker, litt som Luca Paolini, så vi er ikke helt samme type. Men jeg er klar for at jeg må være opptrekker noen ganger neste år, noe jeg også gjorde litt av i BMC. Forskjellen er at man kjører med hele laget når man først kjører for en spurter her.

- Tror du at du kan lære noe av å kjøre på samme lag som Galimzyanov?

- Jeg kan nok lære litt. Han er virkelig tatt steget opp, og forhåpentligvis kan jeg også gjøre det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bra inntrykk
Som nevnt er Katjusja nå på samling i Italia. Det er Kristoffs første møte med hele laget, og Stavanger-gutten har fått et meget godt inntrykk av folkene der.

- Jeg har fått et bra inntrykk av laget, men det har vært litt kommunikasjonsproblemer. En god del snakker engelsk, men en tredel av laget snakker det ikke. Da går det mye i italiensk, så jeg får lære meg noen italienske gloser. Det står på programmet at alle skal kunne engelsk, så det blir nok ikke noe problem. Holczer (sjef i Katjusja, vår.anm.) kan ikke italiensk, så det er jo en fordel, sier Kristoff og smiler.

Onsdag var det teambuilding som stod på programmet i Katjusja-leiren.

- De to første dagene var det møter og prøving av klær, men i dag (onsdag) var det teambuilding. Vi hadde mange lagøvelser, og spilte fotball mot lederne og gjorde egentlig mye. Det var kult!

Hans-Michael Holczer er ny sjef i Katjusja fra neste sesong, og har tidligere vært sjef i Gerolsteiner. I sine siste sesonger hadde det tyske laget flere dopingsaker mot seg, og Stefan Schumacher, Bernhard Kohl og Davide Rebellin gikk rett i garnet. Kristoff er ikke bekymret for sjefens noe frynsete rykte.

- Det er ikke mange lag som ikke har det sånn. Det var sånn i BMC også, man kan nesten ikke være proff hvis man skal tenke på det hele tiden. Sykkelsporten har endret seg, og jeg tror ikke det skal være noe problem.

Tror du Erik Zabel er den siste brikken som sender Alexander Kristoff opp på podiet i proffritt? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under denne artikkelen!