*Nettavisen* Sport.

Kristoffs stefar går inn på trenersiden i Katjusja-laget

TRENER: Stein Ørn går inn på Katjusja-laget.

TRENER: Stein Ørn går inn på Katjusja-laget. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Får muligens en posisjon som coach eller treningsveileder

Alexander Kristoffs stefar, hjertelegen Stein Ørn, har nå formalisert trenersamarbeidet med det russiske Katjusja-laget. Han skal først og fremst jobbe mot de norske rytterne.

Procycling.no skriver at Kristoffs trener, mentor og stefar var med på det russiske sykkellagets utviklingssamling ved Gardasjøen tidligere denne uken. Der benyttet Ørn og lagledelsen også anledningen til å ta en prat om framtiden og til å signere en kontrakt.

Ørn har gjennom hele Kristoffs profesjonelle karriere vært sterkt involvert i treningsarbeidet til stesønnen. Han har stort sett jobbet gratis, men nå kommer han til å få litt igjen for jobben, også økonomisk.

– Jeg kan ikke ha dette som min eneste inntekt, sier Stein Ørn til procycling.no. Han antyder at han kommer til å fortsette som hjertelege ved Stavanger universitetssjukehus.

Klassikergruppen

Nå får den norske treneren muligheten til å involvere seg mer direkte i laget, og ikke bare med Alexander Kristoff. Han skal jobbe mye med klassikergruppen innad i Katjusja, og der er det ryttere som Sven Erik Bystrøm, Marco Haller, Jacopo Guarnieri og den danske nykommeren i laget, Michael Mørkøv, som kommer til å dra nyttet av Ørns kunnskaper, selvsagt ved siden av Alexander Kristoff.

– Jeg får kanskje en posisjon som coach eller treningsveileder i Katjusja-systemet, men det er bare Alexander (Kristoff) og Sven Erik Bystrøm jeg skal være trener for, forklarer Ørn til Procycling.

Han understreker at han ikke kommer til å gå inn på trenersiden for noen av de andre rytterne i laget. Han ønsker ikke noen annen rolle enn å jobbe med de norske.

– Jeg kommer til å ha en rolle med en litt overordnet struktur. Andre ryttere kommer jeg ikke til å ha noe dyptgående treningssamarbeid med, men de kan spørre om råd og vink relatert til treningen, forklarer Ørn.

20 seirer

Alexander Kristoff har nettopp avsluttet en utrolig sesong med 20 profesjonelle seirer. Han vant klassikeren Flandern Rundt, som vel var høydepunktet. Han har bevist at det er mulig å nå toppen i en dopingbefengt idrett som sykkel uten bruk av tvilsomme og forbudte stoffer.

– Alexander har, som en ren utøver, fått resultater som viser at det er håp for alle sammen. Det skaper en viktig signaleffekt i det miljøet man befinner seg. Det er veldig viktig for troverdigheten, og gjør at man unngår presedens for argumentasjonen vi kjenner historisk sett: At det ikke skal være mulig «uten» (forbudte midler, red.mrk.).

Katjusja og Kristoff lyktes med mye i sesongen som nettopp er avsluttet, men i Tour de France gikk det ikke helt veien. Det er det planer om å gjøre noe med før neste sesong.

– Jeg kommer til å være med på noen treningsleirer for å jobbe med opptrekkstoget, forteller Ørn. Det kan fort være forskjellen som gjør at Katjusja også får Tour de France-suksess kommende sesong. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.