RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriteriefeltene klare

Sist oppdatert:
Tabasco og Gary Victor imponerte i sine kval og skal prøve å yppe seg mot årgangsener Lucky Buck i finalen 30. september

Lucky Buck var tilbake i topp orden og blir soleklar favoritt til finaleseieren den siste søndagen i september. Buckaroo K.-sønnen til Jan Kristian Waaler beholdt enkelt sporet og siden var det aldri snakk om saken. Sisterunden gikk i 14-fart uten at det så ut til å plage den rågode 3-åringen som igjen ble tøylet av storløpsspesialist Vidar Hop.

Rolling Star var storfavoritt i det andre kvalet, men hesten lå litt hardt på bittet og Horpestad-traveren klarte ikke å forsvare seg på oppløpet. Seieren gikk istedet til Trond Lindbaks Tabasco som satte fart fra fjerde utvendig på siste bortre. Det var langt frem i siste sving, men Running Sea-sønnen spurtet flott på oppløpet til enkel seier.

I det tredje kvalet fikk vi se en strålende opplagt Gary Victor og Hans Chr. Holm. Også de lot favoritten (Ahead Frazer) føre an i et høyt tempo, men etter en kruttsterk siste 700 meter var det langt ned til konkurrentene.

Finalefeltet (2.100 auto, 500.000 i førstepremie):

1. Gary Victor

2. Tabasco

3. Lucky Buck

4. Hamblers Poltergeist

5. Merci La Fidele

6. Rolling Star

7. Beak`s News

8. Sierra Bowl

9. King Astro

10. Flying Magoo

11. Twist Chocolate

12. Brief Fighter

I kaldblodsklassen er det enda større forskjell på de beste og nestbeste, og det vil være en gedigen overraskelse dersom ikke en av kvalvinnerne Krageboen, Gonagas eller Järvsöviking tar seg av finalen. Det måtte isåfall være kapable Rokne Eld som trengte et løp etter sitt sykdomsfravær.

Både Gonagas med Dagfinn Aarum og svenskenes håp Järvsöviking ledet sine løp hele veien og vant utruet. Jan-Olof Persson kan nok sørge for svensk seier i år, men Gonagas ser ut til å ha mer i seg og har bare tapt en gang hittil i karrieren. Den dagen slet han med en vond tann, og svenskstasjonerte Aarum har nok skumle hensikter i finalen.

Krageboen fikk det adskillig mer strevsomt for sin kusk Asbjørn Mehla, og de hadde langt frem til teten på siste bortre. En sedvanlig god avslutning sørget for sikker seier tilslutt, men Atom Express hadde nok vunnet uten sine galopper. Istedet ble Blihovde-traveren disket fra sin tredjeplass og gikk glipp av en fortjent finaleplass.

Finalefeltet (2.100 auto, 500.000 i førstepremie)

1. Krageboen

2. Gonagas

3. Järvsöviking

4. Flytvinn

5. Mai Faksen

6. Hjerteborken

7. Rokne Eld

8. Lome Sjefen

9. Stuve Vinn

10. Pål Grei

11. Eldsjur

12. Ulf Mollyn

Svak bredde blant hoppene
På mandag kvalet de 12 hoppe-finalistene inn til sine oppgjør der 200.000 venter vinnerne.

Trener Jan Kristian Waaler har favoritten også i hoppeavdelingen da hans Qtee hadde få problemer med å lede hele veien. Det gir liten odds at Waaler/Hop sørger for en Kriterie-dobbel, og vi må si det er imponerende hva Waaler får frem av topptravere på sine få stallhester. Super Arnie-datteren er både rask og sterk, men startsiden vil trolig avgjøre mye i finalen.

Hard kamp i finalen får han nemlig fra Olav Mikkelborgs Muscles G.T. som vant enkelt etter å ha angrepet på sisterunden. Dermed har G.T.-oppdrettet sjansen til å vinne begge de klassiske hoppeoppgjørene siden Linderchip G.T. allerede har hjemført Derby-oppgjøret. Lillesøsteren til Artig G.T. har vist seg god både fra start og tilslutt i løpene, og er et hett seiersbud i finalen.

Om Qtee og Muscles G.T. innfridde som storfavoritter og 1-oddsere fikk vi en skikkelig skrell i det tredje kvalet. Spenda Beauty hadde bare tjent 2.000 kroner og ble gitt et smygløp innvendig av Eirik Høitomt. Når lukene kom i siste sving spurtet dog lillesøsteren til fjorårsvinner Spenda M. Aud inn til sjokkseier til 64 ganger pengene.

Finalefeltet (2.100 meter auto):

1. Qtee

2. Muscles G.T.

3. Pearlsong

4. Showtime Chief

5. Somollis`s Win

6. Laverda

7. Super De Luxe

8. Princess Photo

9. Spenda Beauty

10. Eternal O.

11. Brown Sugar Lady

12. Nangilima

Blant kaldblodet var det kun nitten hopper fordelt på to kvalifiseringer, og det var langt mellom høydepunktene. Førlands Trolla og Geir Vegard Gundersen var dog solide vinnere fra utvendig posisjon. En god oppreisning for trener Per Dave Holtung som har slitt veldig denne sesongen, mens som trolig har den tøffeste hesten i finalen. Järvsöfaks-datteren kneblet lenge ledende Sotå (e Spikeld) som var tapper for Ole Gaute Gudmestad.

Nordli Svarta ledet hele veien for Geir Mikkelsen i det andre kvalet, og vant på svært billige 33.3/2.100 auto.

Finalefeltet (2.100 meter auto)

1. Nordli Svarta

2. Førlands Trolla

3. Sotå

4. Finspika

5. Perle Tine

6. Tina Mi

7. Mille Mollyn

8. Lannem Jorun

9. Hongslo Sokka

10. Spikvalla

11. Eigelands Frøkna

12. Troll Oda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere