Kritiserer dommeren på Twitter

Foto: SCOTT HEPPELL (Ap)

Francesc Fabregas er oppgitt over inkonsekvent dømming i engelsk fotball.

30.12.10 11:38

ANB: Spanjolen pådro seg sesongens femte gule kort mot Chelsea i romjula – og hadde karantene i onsdagens møte med Wigan. Fra tribuneplass fikk Fabregas se at to poeng gikk fløyten med Sebastien Squillacis selvmål ti minutter før full tid.

Samtidig lot playmakeren seg provosere av dommer Lee Probert. På overtid sendte Samir Nasri et frispark rett i hendene på Wigan-spiller James McCarthur, uten at gjestene fikk straffespark. Det skjønte ikke den spanske stjernen på tribunen.

- Gjør det vanskelig
Fabregas var nemlig involvert i en temmelig lik situasjon i lokaloppgjøret mot Tottenham tidligere denne sesongen. Da var det spanjolen selv som fikk ballen skutt opp i hånda – og dommer Phil Dowd pekte på krittmerket.

- Hva er forskjellen mellom denne handsen og min mot Spurs? Dommerne vil ikke at vi skal klage, men de gjør det vanskelig for seg selv, skrev han på sin Twitter-konto etter onsdagens kamp.

- Jeg klager ikke, men hvorfor sier noen dommere at det er straffe, mens andre ikke gjør det? Er det en regel, eller tar de det bare på følelsen, fortsatte Fabregas.

Spanjolen innser samtidig at fotball og omdiskuterte situasjoner er uløselig knyttet sammen.

- Sånn er fotballen, så vi må bare reise oss og vinne på lørdag, konstaterte han.

Birmingham neste
Spørsmålet er om Det engelske fotballforbundet (FA) vil ta tak i de nevnte Twitter-meldingene – og vurdere straff mot Arsenal-stjernen.

Med 2-2 mot Wigan onsdag mistet London-klubben muligheten til å begynne det nye året med like mange poeng som serieleder Manchester United.

Lørdag skal Arsenal ut i ny bortekamp – mot laget som holdt nettopp United til 1-1 tidligere denne uka: Birmingham. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.