Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk Brynestad

Mener styret i Lyn er uansvarlig.

Lyn er i økonomisk uføre og klubbeier Atle Brynestad har tilbudt å selge seg ut av klubben for én krone, men Oslo-klubben valgte å takke nei.

Lyn jobber nå med å skaffe nye investorer til klubben.

Natt til lørdag kom det inn et bud på 15 millioner kroner fra Brann for Odion Jude Ighalo, men Lyn valgte å avslå budet.

Oppgitt
Det skjønner Lyn-eieren lite av.

- Dette er direkte uansvarlig i den situasjonen klubben er. Lyn har ikke råd til å si nei til tilbudet fra Brann, sa en oppgitt Brynestad til VG søndag.

Han anbefalte styreleder Erik Riste på det sterkeste om å godta tilbudet, men han ble ikke hørt.

- Jeg synes at Lyn fikk et godt tilbud fra Brann. Det er en god pris for en ung spiller med et stort potensial, og jeg minnet styrelederen om at klubben med dette salget ville ha kommer à jour med alle betalinger og fortsatt ha et veldig bra lag.

Om Lyn hadde akseptert budet på Ighalo kunne de kvittet seg med kortsiktig gjeld på ti millioner. Dette gjør saken enda merkeligere for Brynestad.

- Jeg må si jeg stusser over holdningen det nye styret har overfor oss som har brukt 150 millioner kroner og tusenvis av timer på denne klubben. Det er underlig og jeg er oppriktig skuffet på vegne av klubben og det arbeidet som er lagt ned over så mange år.

150 millioner kroner
Brynestad har sagt opp avtalen med Lyn, men må drive klubben i oppsigelsestiden i 19 måneder.

- Nå er ansvaret overlatt til det nye styret. De må ta ansvar for den nye situasjonen og får komme opp med alternativene, for det går ikke an å drive klubben på denne måten. Kostnadene må tilpasses inntektene. Fremdeles er det store verdier i klubben, så da får man selge noen spillere og bringe klubbens økonomi i balanse. Vi har gjort det vi kunne, sa en resignert klubbeier.

Brynestad har bidratt med over 150 millioner kroner til Lyn siden han kjøpte klubben for den symbolske sum av én krone i 1998.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar