Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk Guardiola: – Ingen bryr seg om spillerne

Manchester City-manager Josep Guardiola er kritisk til det intense kampprogrammet og bekymret for fotballspillernes helse.

Fotballsesongen i England er kommet i gang omtrent en måned forsinket på grunn av koronapandemien, og mange kamper skal spilles fram til avslutningen neste vår.

Manchester City har åtte kamper i vente innen utgangen av oktober, og i tillegg skal flere av Guardiolas stjerner spille landskamper innimellom et allerede tettpakket program.

– Spillerne har hatt to ukers sesongoppkjøring, og nå må de spille hver tredje dag i elleve måneder. De er ikke maskiner, påpeker Guardiola, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Ingen bryr seg om spillerne. Alle, Premier League, Uefa, de har beskyttet sin egen business og posisjon, fortsetter Citys spanske manager.

Han har allerede en lang skadeliste å bekymre seg over. «Pep» hevdet etter torsdagens ligacupkamp mot Bournemouth at han bare har 13 tilgjengelige spillere.

– Alle sliter. Vi er ikke et unntak. Vi må bare tro på det vi driver med og forsøke å spille en god kamp, sier han foran søndagens møte med Leicester.

Der må han klare seg uten stjerner som Sergio Agüero, Bernardo Silva, Gabriel Jesus og Ilkay Gündogan.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot