Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk periode

Det er ingenting som hjelper på en fotballsupporters humør som et resultat i positiv retning. Mandagens kamp mot Tromsø ga meg akkurat den vitamininnsprøytingen jeg trengte, men viktigst av alt, den ga spillerne trua på at de kan slå hvem som helst. For akkurat det er meget viktig i den perioden vi går inn i nå.
For med Stabæk, Brann, Vålerenga, Rosenborg og Start som de neste motstanderne, var det viktig at vi ikke tapte poeng mot "gutan". Disse fem motstanderne kan skremme vann av de fleste, men ikke våre gutter. Etter kampen på mandag snakket jeg med Magnus Powell, og han mente dette Lyn-laget har et enormt potensial, og at mye av motgangen i år har skyldtes tilfeldigheter.

Beste lag på mange år

Det er vanskelig å være uenig med han, og i løpet av mine 27 år som supporter har jeg ikke sett mange lag som har vært bedre, kanskje med unntak av laget som tok en fjerdeplass i 1992 med Tom Sundby, Hallgeir Finbråten, Simen Agdestein og Bård Bjerkeland som de sentrale.
For når du har råd til å ha Matias Jesus Almeyda på benken, da har du en brukbar midtbane, uansett hva disse såkalte fotballekspertene i tv-studioene måtte mene.
Det som kanskje er mest gledelig med årets stall, er bredden, og det er noe vi har slitt med i de foregående sesongene. Med over 25 mann i stallen som alle kjemper om en plass på laget, sier det seg selv at kvaliteten på treningene blir bedre enn det som var tilfellet i fjor. Det gir seg utslag på banen, og selv om resultatene har variert, har vi slett ikke spilt så ille som mange vil ha det til.
På hjemmebane har vi vunnet tre og spilt en uavgjort, og på åtte kamper har vi 15-15 i målforskjell, så underholdningen er det ingenting å si noe på.

Bastionen bedre

Kampen mot Tromsø var akkurat så dramatisk som det jeg hadde håpet på før kampen, og Bastionen bidro til å sette sitt preg på det hele. Det er ingen tvil om at de har tatt et syvmilssteg fra i fjor, for syngingen i år er langt bedre enn hva den var i fjor. Du kan nesten høre at gutta har blitt et år eldre, for det er helt annet trøkk der i år.
Det er med andre ord utrolig gøy å være på Ullevaal i år, og leser du dette og ennå ikke har tatt turen på Lyn-kamp, er det virkelig på tide. Neste hjemmekamp er mot Brann, en kamp som spilles lørdag 16. juni klokken 19. Tilsvarende kamp i fjor satte et definitivt punktum for Branns gullambisjoner, og det kokte i Brann-svingen etter kampen.
Vi får forhåpentligvis se slike scener igjen, for lidenskapelige bergensere er alltid med å sette farge på kampene.
Neste kamp vi spiller er borte mot Stabæk, og jeg oppfordrer alle som leser dette til å ta turen til Nadderud, for å gi gutta våre støtte mot storbøndene fra Bekkestua.
I denne kritiske fasen av sesongen kan støtten fra tribunen bety absolutt alt.
Vi sees på Nadderud!

Fotballhilsen
Joachim Westher Andersen

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen