RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kroatene sjekkes grundig

Sist oppdatert:
Før kroatene blir satt på flyet ut av Norge skal de gjennom en omfattende sikkerhetssjekk.

(iBergen.no) Tirsdag ettermiddag fraktes de mye omtalte kroatene ut av Norge tilbake til hjemlandet. Det var i forbindelse med UEFA-cupkampen mot Brann de tok turen til Bergen.

Etter å ha laget bråk i løpet av helgen er 39 av dem holdt i politiets varetekt. 19 av dem har overnattet i kjelleren i politistasjonen i Bergen sentrum, mens 20 ble fraktet til Bergen fengsel.

Sjekkes grundig
Den kroatiske gjengen i Bergen sentrum har under oppholdet i fengsel oppført seg eksemplarisk. Politiet ser imidlertid det nødvendig med en omfattende sjekk før de skal på flyet ut av Norge og vil ikke bli sendt gjennom vanlig sikkerhetssjekk.

- De går ikke gjennom vanlig security, men de blir sikkerhetskontrollert. Det er et høyt sikkerhetsnivå og det vil bli gjort en grundig sjekk, opplyser sjef for utlendingsavsnittet ved Hordaland politidistrikt Kjell Mo til iBergen.no.

Totalt blir det 39 politibetjenter, like mange kroater, og én tolk som er med på frakten. Én betjent per kroat var et krav fra det svenske charterselskapet Malmö Aviation.

Opplegget er svært krevende.

- Krevende
- Det har vært krevende å få gjort dette. Vi har måttet få tak i betjenter fra flere ulike politistasjoner, så det er mange enheter involvert. Jeg vet ikke hvor mange det er snakk om, men det er mange. Det er jevnt fordelt slik at ikke mange enheter blir svekket, forteller Mo.

Regningen er det Politiets utlendingsenhet som tar. Den er ventet å komme på et par hundre tusen kroner.

Mo har ikke tidligere i sin karriere vært med på noe lignende.

- Jeg har vært med på masse rart i mine år i politiet, men aldri noe slikt som dette, sier han.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere