*Nettavisen* Sport.

Kroatia bøtelegges for fotball-rasisme

BØTLEGGES: Kroatia bøtlegges etter fotball-rasisme i kampen mot Italia. Foto: Goran Stanzl/pixsell (Pa Photos)

Norges EM-kvalifiseringsmotstander må ut med 700.000 kroner.

13.12.14 08:37

Det kroatiske fotballforbundet får ca. 700.000 kroner i bot, etter at publikum kom med rasistiske tilrop i EM-kvalifiseringskampen mot Italia.

Det opplyser det kroatiske fotballforbundet fredag. I tillegg til rasismen, er boten fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) en følge av at de kroatiske supporterne fyrte av pyroteknikk (raketter) og røykbomber på tribunen i Milano. Flere Kroatia-tilhengere gikk også til angrep på politiet under kampen som ble spilt 16. november.

- Uheldigvis er det skjedd som vi fryktet. Utallige ganger har den kroatiske fotballen måttet betale for oppførselen til hooligans, sier Kroatias fotballpresident Damir Vrbanovic.

Underveis i oppgjøret, som for øvrig endte 1-1, ble dommeren nødt til å stoppe kampen på grunn av Kroatia-supporternes oppførsel. Etter ti minutters avbrekk ble imidlertid spillet satt i gang igjen, og kampen ble spilt ferdig. 17 supportere ble arrestert som følge av hendelsene.

I tillegg til boten på 80.000 euro, krever UEFA at Kroatia stenger av minst 8000 sitteplasser i sin neste hjemmekamp. Det er EM-kvalifiseringskampen mot Norge 28. mars. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag