Gå til sidens hovedinnhold

Kroatia imponerer Capello

Englands landslagstrener henter inspirasjon fra kroatenes entusiasme frem mot revansjeoppgjør.

Den italienske treneren er for tiden i Østerrike og følger EM tett og ikke minst VM-kvalikmotstander Kroatia og deres spill.

10. september er dagen da engelskmennene skal forsøke å revansjere seg borte mot Kroatia, som var det laget som sørget for at England ble hjemme under europamesterskapet etter 2-3 seieren på Wembley i siste kamp.

Kroatisk entusiasme
Da møtes nemlig lagene igjen til kvalifiseringsduell etter å ha blitt trukket i samme gruppe igjen.

- Jeg tror vi kommer til å møte det samme Kroatia og spillet som de spilte mot Tyskland. Kroatia er en ny nasjon og entusiasmen i landet er høy, forteller Capello i et intervju med det engelske fotballforbundet FA.

Videre mener Capello at det er viktig for laget at de også finner den samme entusiasmen og at de spiller like samlet som om de skulle vært et klubblag.

I tillegg peker Capello på viktigheten av gode ledere.

-Hatt gode ledere
- Enkelte spillere er veldig viktige som ledere, i alle klubber og lag, sier Englands-sjefen som tror han vil finne sine ledertyper etter neste kamp, som er en vennskapskamp onsdag 20. august mot Tsjekkia.

- Jeg har vært heldig som trener og hatt mange gode ledere. I Milan var det Baresi, Maldini, van Basten, Ancelotti og Rijkaard. I Roma hadde jeg Aldair, Emerson og Batistuta, mens Madrid hadde Hierro og Raul som var veldig gode og veldig viktige, sier Capello.

Og lederskap har vært mye diskutert i engelske medier, spesielt med tanke på hvem som skal være landets kaptein på landslaget. En diskusjon Capello har satt pris på viktigheten av.

Mer enn flaggutvekslere
- Det er veldig viktig for i andre land er det normalt å gi den rollen til spilleren med flest kamper, slik er det ikke i England, mener Capello.

- I England bruker man ikke kapteiner til å utveksle forbundsflagg før kampen. Du må ha sterke ledere ute på banen, sier Capello, som har fått en ny forståelse for hva landslagsfotball dreier seg om etter at han tok over England.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett