Kroatia snappet EM-bronsen

Foto: REUTERS/SCANPIX/Marko Djurica

Lackovic tok grep da Balic underpresterte.

Beograd (NTB-Ritzau): I en bronsekamp uten den helt store stemningen tok Kroatia tredjeplassen i håndball-EM ved å slå Spania 31-27.

Seieren ga kroatene en liten opptur etter nederlaget for vertsnasjonen Serbia i semifinalen. Kroatia var det førende laget og ledet 10-5 på et tidspunkt i første omgang. Til pause var det mer jevnt med stillingen 13-12.

Den kroatiske stjernespilleren Ivano Balic så ikke ut til å nyte bronsekampen. Han startet kampen på benken og virket irritert og frustrert den første halvtimen. På benken sparket Balic til stolen, og da han ble byttet ut skjelte han ut både dommere og egne lagkamerater.

Der Balic ikke var i humør, viste Blazenko Lackovic storform og hamret inn scoringer på den spanske målvakten. Uten venstrebackens åtte mål hadde neppe Kroatia gått seirende ut av kampen. Også Ivan Cupic var god.

Spania måtte nøye seg med den bitre fjerdeplassen.

Stemningen var ikke på topp i Beogradska Arena under bronsekampen, men publikum brøt ut i full ekstase i flere minutter da det ble kjent at den serbiske tenniseneren Novak Djokovic hadde vunnet finalen mot Rafael Nadal i Australian Open. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.