Lørdag sørget en slurvefall for at pallplassen glapp. Søndag tok Magnus Krog kontrollen tilbake med sesongens andre podiumplass i kombinertverdenscupen.

Telemarkingen gikk inn til 2.-plass i søndagens renn i Lillehammer. Kun Tyske Eric Frenzel var bedre.

Krog ble presset på oppløpet, men slapp ikke 2.-plassen fra seg.

Grunnlaget ble lagt etter 4.-plassen i hopprennet i den store bakken tidligere søndag.

- Jeg føler at jeg har veldig god kontroll i bakken for tiden. Det er hovedgrunnen til at det går så bra. Jeg hadde tatt 5.-plassen i hopprennet lørdag også om jeg ikke hadde fått dette slurvefallet. Det var utrolig irriterende at jeg trynet da. Derfor smakte det ekstra godt at jeg fikk til i dag, sa Krog til NTB.

Stabil
Krog sier at han fått til alle hoppene i Lillehammer. Han var god i Kuusamo sist helg også. Da fikk han til et kanonhopp på hele 145 meter og endte på 3.-plass. Da ble det seier i lagkonkurransen i tillegg.

Krog har etablert seg i toppen.

- Jeg er kjempefornøyd slik sesongstarten har gått.

- Listen er lagt med Frenzel som er god i både bakken og løypa?

- Ja, vi vet hva vi står opp mot.

Fornøyd
Søndag fikk landslagstrener Kristian Hammer se fem norske inne blant de ni beste. Trønderen Graabak tok sin andre 4.-plass på to dager. Mikko Kokslien ble nummer tre lørdag, men måtte ta til takke med 7.-plass søndag. Det ble for langt opp etter et tamt hopp i bakken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Magnus Moan var den eneste landslagsutøveren som ikke lyktes. Han kvalifiserte seg ikke videre fra hopprennet for første gang i karrieren.

- Dette er kjempebra. Vi viser oss fram, og det skal bli gøy å se hva vi får til framover. Supert at Magnus Krog fikk det til igjen. Vi har så absolutt bredden, og så får vi se om det stikker seg ut en ener etter hvert.

- Det blir ikke enkelt å ta ut OL-laget?

– Nei, og det er jeg glad for. Det er mulig vi tar ut noen allerede før jul. Vi skal ha fem mann i troppen, pluss én reserve. Laget blir tatt ut etter rennene i Seefeld 20. januar, sier Hammer. (©NTB)