Den norske landslagsutøveren landet på 81 meter i sitt hopp, men mistet kontrollen da skien skar ut like etter landing.

Krog fikk hjelp av medisinsk personell på plass i K90-bakken i Falun, før han ble sendt videre til sykehus for ytterligere undersøkelser.

Landslagstrener Peder Sandell forteller til Nettavisen at Krog fikk en sleng på nakken under fallet og at det har blitt foretatt grundige undersøkelser av 32-åringen.

- Han hadde vondt i nakken og da var det ikke noen grunn til å ta noen sjanser på det. Vi ble transport til sykehuset hvor han har gjennomgått en grundig sjekk. Sjekken viste at alt er bra. Han er forslått og har litt vondt, men han er sjekket ut av sykehuset og det ser ut til å gå bra, sier Sandell til Nettavisen.

Landslagstreneren forteller videre at det er for tidlig å si når Krog er klar til å trene og konkurrere igjen.

- Akkurat nå er det ømt og jeg antar at det ikke vil bli noe bedre i morgen. Vi må bruke litt tid og se hvordan det utvikler seg. Vi følger det også opp med våre leger og fysioterapeuter, forklarer Sandell.

Krog er en av de mest erfarne utøverne på det norske landslaget. 32-åringen har blant annet vunnet OL-gull i lagkonkurranse i Sotsji i 2014. Han tok også bronse i det ene individuelle OL-rennet i Sotsji.

Les også: Varsler endring i verdenscupfinalen i hopp

Første del av NM går i Sverige

Som følge av fallet søndag havnet Krog helt nede på en 38. plass i hopprennet som er første del av NM-konkurransen i kombinert.

Hopprennet ble imidlertid avlyst på grunn av krevende forhold etter at Krog falt.

Det er foreløpig usikkert hvordan NM-konkurransen nå vil bli gjennomført.

Hoppdelen ble forsøkt arrangert i Falun i Sverige, og konkurransen skal etter planen avsluttes og avgjøres med langrenn på Beitostølen 24. november.

Les også: Skiskytterne signerte utøverkontrakten

Flatla klart best

Søndag formiddag var det 20 år gamle Kasper Moen Flatla som var klart best i hoppbakken i Falun før rennet ble avlyst. Unggutten som representerer Idrettslaget Jardar landet på imponerende 94,5 meter.

Harald Johnas Riiber fra Heming var nest best etter et hopp på 89,5 meter, mens Sindre Ure Søtvik fra Eldar var nummer tre. Søtvik hoppet 88,5 meter.

Norges Skiforbund opplyser om at det var rekordstor deltakelse under NM, men noen av de store profilene valgte å stå over konkurransen da Krog falt. Blant dem var Jarl Magnus Riiber, Espen Bjørnestad og Jørgen Graabak.

Verdenscupen i kombinert starter i Ruka 28. november.