Karsten Kroon var en av verdens beste klassikerryttere, da han syklet for Bjarne Riis fra 2006 til og med 2009.

Med plasseringer blant de fem beste i Flandern rundt, Amstel Gold Race, Flèche Wallone og Lombardiet rundt, var han ettertraktet på markedet. Kroon valgte BMC, istedenfor blant annet Saxo Bank.

Etter lagbyttet til hardsatsende BMC har det derimot gått trått. Den sterke nederlenderen har slitt med mye skader, og det har vært langt mellom de gode resultatene.

Vil tilbake til toppen
Ringreven håper nå at et lagbytte tilbake til sin tidligere sjef Bjarne Riis, vil få fart i karrieren igjen. 35-åringen bytter nemlig ut BMCs svarte og røde farger, med Saxo Banks hvite.

- Der er noen som sier at jeg burde avslutte karrieren, ettersom jeg er 35 år og har hatt alle disse veltene, sier Kroon til lagets hjemmeside.

- Men jeg elsker sporten, og jeg har fortsatt mye energi til å arbeide meg tilbake til toppen. Jeg er overbevist om at jeg kan finne tilbake til mitt gamle nivå, og dermed bli en nøkkelfigur i de store endagsløpene.

Saxo Bank har mistet flere av sine beste ryttere de siste sesongene, men klarte allikevel å dra med seg seieren i årets Flandern rundt, takket være overraskelsesmannen Nick Nuyens. Med Kroon på laget i tillegg, vil Riis ha et sterkere lag neste sesong.

Outsidere
- Jeg har alltid likt å jobbe med Karsten, og det er ingen hemmelighet at jeg ønsket å beholde han for to år siden (da han heller valgte BMC, vår.anm.), sier Riis.

- Jeg er glad for at han komme tilbake, og jeg tror at vi kan bringe han tilbake til det nivået han hadde forrige gang han kjørte for oss. Jeg er overbevist om at Karsten blir en viktig rytter for oss, spesielt på våren og i Ardenner-klassikerne. Og med Nuyens og Karsten på laget, mener jeg at vi har et outsiderlag til klassikerne.

Kontrakten til Kroon strekker seg over to år, og rytteren vil da være 37 år når kontrakten utløper.

PS: Matthew Hayman og Chris Sutton har begge forlenget sine avtaler med Team Sky.