Gå til sidens hovedinnhold

- Kroppen restituerer seg ganske bra ...

Marit Bjørgen serverte et realt understatement etter sin femte seier på rad etter OL.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen (29) har hatt ett stort problem de siste sesongene: Flere tøffe renn på kort tid har brutt ned kroppen så mye at hun ikke har klart å hente seg inn igjen.

Derfor sto hun over renn før jul. Og hele Tour de Ski. For ikke å bryte ned kroppen før OL.

Grepet var en knallsuksess, og Bjørgen tok medalje på alt hun stilte opp i Vancouver.

Uslåelig
Og etterpå har det bare fortsatt. Bjørgen har som en av svært få utøvere stilt opp i alle de fem verdenscuprennene som har vært etter OL, fire individuelle og én stafett.

Hun har vunnet alle.

- Det virker som om kroppen restituerer seg ganske bra nå, erkjenner hun etter søndagens sprintseier i Holmenkollen.

- Ganske bra?

- Veldig bra, da, sier Bjørgen med et smil.

Bursdagsfest i Falun
Lørdag kveld var hun riktig nok sliten etter tremilsseieren. Og søndagen startet tungt.

- Jeg var litt på defensiven. Men kroppen ble bedre og bedre utover i dagen, og det beste heatet gikk jeg egentlig i finalen, konstaterer hun.

Rognes-jenta innrømmer imidlertid at hun begynner å merke kjøret. Og hun er ikke lei seg for at sesongen avsluttes i Falun søndag – som for øvrig er identisk med Bjørgens 30-årsdag.

- Jeg skal feire bursdag og Petter Northug skal feire sammenlagtseier i verdenscupen. Det blir farlig å være i Falun søndag kveld, sier hun.

På rekordjakt
Søndagens seier var Bjørgens 36. verdenscupseier. Det betyr at hun nærmer seg Bente Skaris 41, Jelena Välbes 45 og Bjørn Dæhlies 46 med stormskritt.

Det er rekorder hun har lyst til å slå.

Og stadig mer tyder på at Bjørgen kan bli lenge i gamet. Under OL i Vancouver avslørte Bjørgen overfor Nettavisen at hun har fått klarsignal fra kjæresten Fred Børre Lundberg til å satse fram til OL i 2014.

Sju år
Faktisk kan det bli enda mer.

- Jeg kan egentlig ikke se for meg så mye annet enn å satse på langrenn. Så får vi se når jeg mister motivasjonen. Det er ikke sikkert det skjer før om sju år, sier hun – spøkefullt, men med en alvorlig undertone.

Langrennsinteresserte nordmenn kan med andre ord ha mye godt i vente. Mens alle langrennsløpere som topper ulike statistikker kanskje har grunn til å føle sine posisjoner truet.

Se resultatene fra løpet her (ekstern lenke)

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken