RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krøp etter å ha skjelt ut lagets nye stjerne

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er ung og oppførte seg dumt, sier sjefen til Rabobank-talentet.

- Det er et signal fra lagledelsen om at klassikertroppen vår ikke er god nok, og at de er misfornøyd med rytterne de allerede har.

- Jeg ser annerledes på det: Vi leverte god innsats under vårklassikerne denne sesongen, og jeg synes det er totalt unødvendig å ha Matti Breschel på laget.

Slik lød kraftsalven fra Rabobank-rytteren Lars Boom i retning av Saxo Bank-rytteren under Tour de France.

Måtte beklage
Procycling.no har grunnet til å tro at unggutten ansiktsfarge endret seg kjapt ettersom ryktene skulle vise seg å stemme denne gangen. I forrige uke ble Breschel, som vant årets Dwars door Vlaanderen, offisielt klar for laget. Dermed var tiden relativt kjapt inne for å krype for «den løsmunnede rytter».

- Vi spurte Lars Boom om hva som skjedde. Han er ung og oppførte seg dumt, men dette er noe han aldri skulle ha sagt. Han var overrasket over ryktene og responderte, men Lars tok kontakt med Matti dagen etter og fikk snakket ut med ham, forteller teammanager Erik Breukink til feltet.dk.

Rabobank-sjefen er ikke enig i at signeringen er av den unødvendige sorten. Snarere tvert imot:

- Breschel har allerede bevist at han er en av de aller sterkeste endagsrytterne. Sammen med Boom og Langeveld, kan vi bygge et sterkt fundament foran klassikerne.

Eksepsjonelt talent
24 år gamle Lars Boom er ingen smågutt han, heller. For tre år siden ble han U23-verdensmester i cyclocross. Året etter ble han U23-tempoverdensmester etter å ha slått blant andre Mikhail Ignatiev (nå Katusja).

I sitt første Vuelta a España kom unggutten seg med i et 12 mannsbrudd på den 15.-etappen. Det endte opp med å bli hans første etappeseier i en Grand Tour noensinne.

Denne sesongen startet han med å vinne det nederlandske cyclocrossmesterskapet. Det ble han foreløpig siste løp i denne disiplinen. På landeveien har han allerede satt Jens Voigt, Levi Leipheimer, Alberto Contador og David Millar på plass under prologen i Paris-Nice.

Det er åpenbart at Rabobank har mye å glede seg til i årene som kommer. I hvert fall så lenge rytterne drar i samme retning..

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere