Gå til sidens hovedinnhold

Krygård (19) sikret historisk europacupavansement for Haugesund

Haugesund er videre i Europaligaen til tross for tap i Østerrike.

STURM GRAZ - FK HAUGESUND 2-1 (2-3 sammenlagt):

Haugesund hadde med seg et drømmeutgangspunkt til Østerrike etter å ha slått Sturm Graz 2-0 på hjemmebane. Det tok de godt vare på, torsdag kveld.

Kevin Martin Krygårds (19) kanonkule midtveis i andre omgang var nok til å sikre et 3-2-avansement sammenlagt, til tross for at Sturm Graz vant torsdagens kamp 2-1.

Krygård er dermed Haugesunds store europacuphelt etter at han også scoret i den første kampen mot østerrikerne. Haugesund har aldri før tatt seg videre til tredje kvalifiseringsrunde av en europacup. Forrige gang de var i Europa røk de i andre kvalikrunde mot polske Lech Poznan.

Nettavisen viste Haugesunds historiske avansement via direktesport.no.

LES OGSÅ: Nettavisen sender hundrevis av kamper fra Norway Cup

- Helt surrealistisk

Hovedpersonen selv trodde nesten ikke det han så da ballen føk i mål og Haugesund tok seg videre.

- Det er helt uvirkelig. På 2-0 så svirrer det inn en følelse av at «skal vi klare å rote bort det her?». Men det viser en enorm moral at vi kommer tilbake og det var helt sinnssykt, forteller Krygård til Nettavisen etter kampslutt.

19-åringen var i mai involvert i en hendelse hvor han hadde dratt på russefest uten lov. Det første til at han ble degradert til andrelaget, og måtte vinne tilbake ledelsens tillit. Han forteller til Nettavisen at han på det tidspunktet ikke i sine villeste fantasier hadde sett for seg å sende klubben videre i europacupen bare fire måneder senere.

- Med tanke på den hendelsen som skjedde i mai, var dette helt surrealistisk. Jeg hadde ikke sett det for meg. Ikke i nærheten. Da måtte jeg bare jobbe hardt for å få tilliten tilbake, så det er en skikkelig solskinnshistorie nå, sier haugesundhelten.

Østerrikerne startet best

Vertene tok kommandoen fra start og styrte spillet på UPC-Arena. Og allerede etter 14 minutter fikk de betalt. Et innlegg traff hodet til Niklas Sandberg og endte i nettet bak Helge Sandvik. Dermed hadde Haugesund fått en marerittstart på kampen.

Østerrikerne fortsatte å presse på, og ut fra startblokkene i den andre omgangen kom også 2-0. Denne gang var det Ivan Ljubic som satte ballen i nota.

Les også

Hellands superinnhopp sendte Rosenborg videre i Champions League

Utover i den andre omgangen kom likevel gjestene fra Rogaland mer med i kampen, og etter 70 minutter smalt det fra stjerneskuddet Krygård. 19-åringen mottok ballen omtrent 16 meter fra mål og hamret kula i nettet. Dermed måtte hjemmelaget ha to nye scoringer for å ta seg videre.

Kvarteret før slutt var Sturm Graz sikre på scoring, men Thore Pedersen fikk blokkert avslutningen inne på streken. Flere mål kom ikke, og Sturm Graz vant kampen 2-1. Det var likevel Haugesund som kunne juble for avansement med 3-2 sammenlagt.

Møter nederlandsk storlag

I tredje kvalifiseringsrunde venter det nederlandske storlaget PSV Eindhoven, som vant UEFA-cupen tilbake i 1978. De vant også Champions League ti år senere.

Krygård gleder seg til å møte nederlenderne i neste runde.

- Å få et sånt stort lag på stadion er helt utrolig. De har verdensstjerner i laget, så det blir kul å spille mot de, sier han etter at avansementet var i boks.

Molde er også videre i Europaligaen. De møter greske Aris. I Champions League skal Rosenborg opp mot slovenske Maribor i neste kvalifiseringsrunde.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken