Gå til sidens hovedinnhold

Kuitunen reddet Northug og Estil

Petter Northug og Frode Estil hadde kanskje ikke rukket starten på onsdagens 15-kilometer om ikke Virpi Kuitunen hadde reddet dem.

SAPPORO (Nettavisen): Treningskompisene Northug og Estil varmet opp sammen før onsdagens 15-kilometer. 20 minutter før Northug skulle starte, visste de plutselig ikke hvor de var.

- Vi holdt faktisk på å komme for sent. Heldigvis støtte vi på Virpi Kuitunen. Hun skjønte situasjonen og sa bare «relax boys, that way!», forteller Estil.

Sjanseløs
Kanskje hadde det vært like greit om Meråker-gutta ikke hadde blitt reddet av Kuitunen. For selve rennet ble alt annet enn minneverdig. De fleste ble rett og slett tatt av snøen.

Northug fikk kanskje dårligst forhold av samtlige. Snøen lavet ned fra start til mål.

- Jeg åpnet hardt. Etter to kilometer fikk jeg beskjed om at jeg lå et halvt minutt bak. Da skjønte jeg hvor det bar, konstaterer Northug.

Det hadde han imidlertid skjønt allerede i det øyeblikket skiene var stemplet. Derfor var ikke skuffelsen etter 27. plassen i nærheten av like stor som etter det tapte VM-gullet i duathlon for fire dager siden.

Vurderte å bryte
- Jeg var faktisk inne på tanken om å bryte. Men da Pietro Piller Cottrer tok meg igjen, bestemte jeg meg for å henge på og ta ham i en spurt – som trening til stafetten, forklarer Northug.

Frode Estil vurderte selvfølgelig aldri å bryte. I det som sannsynligvis var hans nest siste mesterskapsrenn, gikk han for å få en gjennomkjøring før søndagens femmil.

- Jeg var femte hjul på vogna i dag, og hadde ikke medaljesjanser uansett. Det er mye verre for de andre, fastslår Estil, som fikk assosiasjoner til Torino-OL. Da fikk han den klassiske 15-kilometeren spolert av snøvær.

Taus Bjørndalen
- Men den gangen hadde jeg ambisjoner om gull, så det var mye verre, understreker Estil.

Blant dem som ble hardest rammet av snøværet, var også Ole Einar Bjørndalen. 16. plassen betyr at Bjørndalen trolig mister plassen på stafettlaget til Lars Berger, og dermed ble drømmen om VM-gull i to idretter samme sesong lagt i grus.

En forbannet og kald skiskytterkonge forlot VM-arenaen uten å si et ord til norsk presse.

Reklame

Husker du disse to idiotene?