*Nettavisen* Sport.

Kulekaster presset til å tilstå

- Kulekasteren fremstår ikke som en angrende synder. Etter at vi avdekket hans identitet hadde han ikke noe valg, sier en tidligere lensmann.

(iBergen.no) 13. februar kastet en person en biljardkule inn på banen i UEFA-kampen mellom Brann og Everton.

Episoden har fått stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonale medier har også omtalt hendelsen.

Ingen rapport
Kulekastingen ble aldri rapportert til UEFA fra verken kampens dommer eller UEFAs delegat på Brann Stadion. I ettertid har det internasjonale fotballforbundet bestemt seg for å granske episoden og Brann satte i gang et omfattende arbeid med å ferske gjerningspersonen.

Etter hvert offentliggjorde Brann at kulekasteren var blitt identifisert og på deres hjemmesider kunne man lese om en gjerningsperson som hadde tatt kontakt med arrangementssjef Jan Tore Guntveit for å tilstå.

Tirsdag kunne TV 2 Sporten avsløre at det ikke var en frivillig tilståelse.

I videovinduet under kan du se Everton-kaptein Phil Neville gi biljardkulen til dommeren.

217556

- Ga grei beskjed
- Etter at vi avdekket hans identitet ga vi beskjed om at han burde melde seg til Brann. Vi ga ham grei beskjed, sier tidligere lensmann i Bergen Harald Andersen til iBergen.no.

Han har vært sentral i jakten på kulekasteren.

Han ønsker ikke å ta noe av æren selv og forklarer at det var et lagarbeid som gjorde at kulekasteren ble identifisert.

- På Brann Stadion har vi gode overvåkingsmuligheter. Vi har film som tar opp alle sammen, alt som skjer på tribunen blir filmet, så det var ikke voldsom hokus pokus. Vi jobbet sammen om dette og det er ikke noen enkeltpersoner som skal ha noe mer ære. Det var godt team work, sier Andersen som også er nestformann i Brann.

Styret avgjør
Den 22-årige kulekasteren hadde dessuten små muligheter til å slippe unna med episoden.

- Kulekasteren fremstår ikke som en angrende synder. Etter at vi avdekket hans identitet hadde han ikke noe valg. Vi bad ham ta til fornuften, sier Andersen.

Han ønsker ikke å si noe om Brann sa noe om konsekvenser dersom gjerningspersonen ikke meldte seg.

Det er nå opp til Branns Styre å avgjøre den videre skjebnen til kulekasteren som trolig vil bli anmeldt. Både Brann og UEFA ser meget alvorlig på episoden.

I tillegg til kulekastingen får Brann problemer med UEFA etter at rundt 20 Everton-fans stormet banen etter kampslutt. Det er ventet at Brann minst vil få en bot på opp mot 20.000 euro.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag