ULLEVAAL STADION (Nettavisen): På dagen ett år etter at Christian Eriksen (30) falt om i Parken og sendte sjokkbølger utover Fotball-Europa sikret Norge tre poeng hjemme mot Sverige i Nations League.

Etter kampslutt på Ullevaal frir Tottenham-stjernen Dejan Kulusevski (22) til nettopp Eriksen, og forteller at han håper dansken vender snuten tilbake til Tottenham i løpet av sommeren. Eriksen spilte for klubben fra 2013 til 2020.

– Han er hjertelig velkommen, sier svensken til Nettavisen, før han utbroderer mer.

– Han er en utrolig spiller. Og et fantastisk bra menneske også. Jeg kjenner han litt fra før, forteller han.

22-åringen er foreløpig bare på lån i Tottenham, men har en overgangsklausul som hvittrøyene trolig kommer til å utløse. Han forklarer at han ikke har vært i direkte kontakt med Eriksen selv på nåværende tidspunkt.

– Nei, så gode kompiser er vi ikke.

Les også: Før Haaland skulle ta straffen mot Sverige gjorde lagkameraten noe spesielt: - Det handler om å hjelpe

Har spilt under Conte

Eriksen spilte under Tottenham-manager Antonio Conte i italienske Inter fram til sommeren 2021. Men da han måtte sette inn hjertestarter etter den dramatiske hendelsen under EM i fjor, fikk han ikke lenger lov til å bedrive toppidrett i Italia.

Dermed måtte dansken ut på klubbjakt. Brentford så sitt snitt til å snappe opp stjernespilleren, og han imponerte for klubben i vår.

Nå hevder flere britiske aviser at Eriksen ser seg om etter et nytt stoppested, og både Tottenham og Manchester United nevnes som aktuelle klubber.

Tidligere Tottenham-profil og nåværende TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er tydelig på at Eriksen trolig har mange tilbud på bordet, men han synes det hadde vært stas om dansken endte opp i Nord-London.

– Dette har vært spekulert i ganske lenge, og han var veldig bra etter at han kom tilbake til Premier League. Han var en voldsom bidragsyter til den våren Brentford hadde, sier den tidligere målvakten.

Har det Tottenham trenger

Nordmannen er overbevist om at 30-åringen ville passet fint inn i Spurs.

– Vi ser at Conte har en tendens til å gå tilbake til spillere han kjenner fra før. Og selv om det tok lang tid før han fikk innpass i Contes system i Inter, ble det suksess til slutt. Tottenham har jo av og til slitt med å styre kamper mot antatt dårligere lag. Han er en som er flink til å smøre systemet, holde ballen i laget og vil kunne sørge for at Tottenham dominerer. Han har killer-pasninger og en veldig god dødballfot. I tillegg elsker han tydelig å spille fotball. Klubben som får han får en dedikert spiller som ikke har et gigantisk ego, men som gjør sitt beste for laget, forteller Thorstvedt.

Det ble styr rundt dansken da han forlot Tottenham for to år siden. TV 2-eksperten er uansett sikker på at Spurs-fansen vil omfavne dansken om han skulle ende opp i klubben.

– Det var litt stusselig det som skjedde. Men det var Pochettino som reagerte den gang. Han var veldig sånn - skal du være med, så må du være med. Men fansen blir nok veldig glade om han kommer tilbake. Han har en veldig høy standing og du finner ikke mange som har noe vondt å si om Christian Eriksen. Jeg tror de ville synes det var veldig stas å få han tilbake.

Vil ikke røpe

Hjerteproblemene til Eriksen skal ikke sette noen stopper for hans videre fotballkarriere. Og Eriksen forteller at legene har funnet ut hvorfor han fikk hjertestans. Dette er likevel opplysninger han ikke vil dele med offentligheten.

– Jeg tenker ikke på hva som gikk galt, for mitt utgangspunkt er at det ikke går galt igjen. Men jeg vet godt hva som var årsaken, men det betyr ikke noe nå, sa Eriksen på et pressetreff med det danske landslaget tidligere i vår.

Eriksens hjerte skal ha sluttet å slå i fire minutter, men etter at hjertestarteren ble operert inn frykter han ikke gjentakelse.

– Alle lys er grønne, alt er fint og klarert. Så nå har jeg blikket rettet på framtiden, hevder Eriksen.

Sjekk ut Nettavisens fotball-podkast «Sesongkortet» her: