RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LUK BENIES (Scanpix/Afp)

Kun Cavendish slo Kristoff

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff med fantastisk sluttspurt i Giro d'Italia.

Løypeprofilen på fredagens etappe av Giro d’Italia innbydde til spurt. Og spurt ble det.

Martijn Keizer og Francesco Failli utgjorde bruddet på etappen, noe som var perfekt for spurtlagene.

Team Sky og FDJ sørget for å holde avstanden liten hele veien, før de to utbryterne ble hentet med drøye to mil igjen til mål.

Derifra og inn var det klart at alt skulle handle om de raskeste mennene i feltet. Selv om det kom et lite forsøk fra tre ryttere, lot aldri feltet noen få luke.

Kanonkulen fra Isle of Man
På de siste kilometerne ble det en durabelig kamp mellom spurtlagene. Team Sky ble utfordret av både GreenEDGE og Saxo Bank, men det britiske storlaget var sterkest.

Helt på slutten kom imidlertid GreenEDGE frem, og plasserte Matt Goss i perfekt posisjon. Cavendish ble litt sperret, men kom som en rakett på slutten. Ingen kunne måle seg med britens styrke, som vant som så mange ganger tidligere.

- Jeg trodde jeg var sperret. Jeg trengte bare en luke. Guttene gjorde et godt opptrekk, men litt lite erfaring gjorde at vi kom litt nære sperringene slik at Gerraint Thomas ikke kom seg fram, sa Cavendish etter etappen.

- Jeg så en liten luke til venstre. Goss kunne blokkere meg, noe han helt lovlig kunne gjort, men han gjorde det ikke. Han er en superfin rytter, og en god venn, skryter verdensmesteren.

Fantastisk av Kristoff
Helt på slutten kom plutselig Alexander Kristoff inn i TV-bildet. Nordmannen satt litt for langt bak når spurten startet, men hadde en strålende sluttspurt. Den norske mesteren kjørte slalåm mellom konkurrentene, og plutselig var han på hjulet til Cavendish.

Idet briten satt inn nådestøtet, var det Kristoff som var nærmest hjulet til kanonkulen. 24-åringen klarte aldri å komme seg forbi briten, men spurtet inn til en fantastisk andreplass. Det er den beste plasseringen nordmannen har på en etappe i giroen. Den tidligere bestenoteringen var tredjeplassen fra fjorårets ritt.

Cavendishs gamle opptrekker Mark Renshaw ble nummer tre på etappen.

Gabriel Rasch tauet feltet underveis på etappen. Målet var at FDJs spurter Arnaud Demare skulle få en mulighet til å vinne en etappe. Den raske franskmannen klarte imidlertid ikke å spurte inn til noe bedre enn en syvendeplass.

Kristoffs lagkamerat Joaquin Rodriguez beholdt ledertrøyen, men det blir betydelig tøffere lørdag. Da venter nemlig en fjelletappe til Cervinia. Etappen avsluttes på toppen av en 1.kategori, som kommer rett etter nedoverbakken etter en annen 1.kategori.

Resultater, 13. etappe:
1. Mark Cavendish (Team Sky)
2. Alexander Kristoff (Katjusja) samme tid
3. Mark Renshaw (Rabobank) s.t
4. Sacha Modolo (Colnago) s.t
5. Elia Favilli (Farnese Vini) s.t
6. Matt Goss (GreenEDGE) s.t
7. Arnaud Demare (FDJ) s.t
8. Lucas Sebastian Haedo (Saxo Bank) s.t
9. Sonny Colbrelli (Colnago) s.t
10. Manuel Belletti (Ag2r) s.t

Sammenlagt:
1. Joaquin Rodriguez (Katjusja)
2. Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) +17
3. Sandy Casar (FDJ) +26
4. Paolo Tiralongo (Astana) +32
5. Ivan Santamorita (BMC) +49
6. Roman Kreuziger (Astana) +52
7. Beñat Intxausti Movistar) s.t
8. Ivan Basso (Liquigas) +57
9. Damiano Caruso (Liquigas) 1.02
10. Dario Cataldo (Omega Pharma-Quick Step) 1.03

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere