Gå til sidens hovedinnhold

Kunne endt opp i Arsenal. Så kom moren med en klar beskjed: - Du burde ikke dra

Raheem Sterling var en ettertraktet spiller som unggutt, og nå forteller han at karrieren kunne sett annerledes ut, hvis det ikke var for rådet fra moren.

Sterling har vært Englands viktigste spiller i sommerens EM-sluttspill, og kan igjen bli sentral i finalen mot Italia.

I Manchester City har han plukket målpoeng på bestilling, men har måtte tåle mye kritikk fra både mediene og fans underveis i sin suksessfulle karriere.

Gjennom egne ord i en artikkel for The Players Tribune, forteller Sterling om en oppvekst med dårlig økonomi og flytting fra hjemlandet Jamaica til London.

- Jeg flyttet til London da jeg var fem år, som var tøft på mange måter. Kulturen var veldig annerledes fra oppveksten i Jamaica, og vi hadde lite penger. Mamma jobbet som vaskehjelp, så vi måtte ofte være med og hjelpe til med å vaske doer og re opp senger.

Les også: Endelig lyktes Messi i et mesterskap for Argentina: - Så vanvittig fortjent

- Tok all min oppmerksomhet

26-åringen beskriver en barndom hvor fotball først var noe han likte å gjøre med venner, men som fort utviklet seg til å bli en karriere han ønsket å gå for.

- Jeg fant meg et «Sunday League-lag», og fra den dagen tok det opp all min oppmerksomhet. Da jeg var rundt 10-11 år gammel, begynte flere storklubber å melde sin interesse for meg.

Arsenal og Fulham var blant klubbene som ønsket seg Sterling i deres akademier, men den lynhurtige vingen fikk et råd fra moren, som han ikke angrer på i dag.

- Etter at jeg hørte at Arsenal var ute etter meg, gikk jeg bare å sa det til venner på skolen. Moren min ønsket derimot noe helt annet, og sa til meg «Jeg elsker deg, men du burde ikke dra til Arsenal. Det er 50 andre spillere som deg der, så du burde velge et sted som satser på deg.", forteller Sterling.

Les også: Chiellini tror benken til England kunne vunnet EM. Tidligere Italia-sjef peker likevel ut svakhet

Valget falt til slutt på QPR, som betydde lange dager og bussturer på flere timer. Søsteren måtte være med på hver eneste trening, og ventet på en kafé mens Sterling trente med laget.

Ut mot mediene

Sterling leverte varene i QPR, ble tatt ut på det engelske U16-landslaget og plutselig var Liverpool på døra.

- Jeg glemmer aldri samtalen med moren min, da jeg fortalte at jeg ville flytte til Liverpool og spille der. Det var tøft å dra fra alle vennene mine og familien, men til syvende og sist er det mitt smarteste valg i karrieren.

Som viden kjent gikk turen videre til Manchester City hvor Sterling har blitt en av de største stjernene i Premier League, og hatt enorm suksess under ledelse av Pep Guardiola.

Til tross for triumfene og de gode prestasjonene, har Sterling til stadighet opplevd kritikk fra engelsk presse og supportere. For noen år tilbake kjøpte han et hus til moren sin, og den mye omtalte avisen The Sun vridde gladsaken om til at Sterling ønsket å vise fram formuen sin ved å kjøpe et hus.

- Det er egentlig bare trist. Folk har sagt at jeg elsker gull og diamanter, og at jeg elsker å vise fram det jeg har. Jeg skjønner hvor alt det her kommer fra, og alt som ble skrevet da jeg kjøpte et hus til moren min. Det er trist, og de hater på ting de ikke kjenner til, forteller han.

Og avslutter:

- England er fortsatt et sted hvor en bøllete gutt som kommer var null, kan leve ut drømmen sin.

Søndag spilles finalen mellom England og Italia på Wembley, og sendes på NRK 21:00.