*Nettavisen* Sport.

Kunne fått Guardiola - valgte Hodgson

Foto: Getty / All Over Press

Det engelske fotballforbundet avviste den spanske suksesstreneren.

08.09.13 11:07

Mange forundrede øyebryn ble hevet da Roy Hodgson i fjor ble ansatt som ny landslagssjef for England etter Fabio Capello.

Det engelske fotballforbundet (FA) var tydelige på at de ønsket en engelskmann til jobben, og takket nei til flere utenlandske stornavn.

Nå kan imidlertid The Independent avsløre at også nåværende Bayern München-manager Pep Guardiola ble fortalt at han ikke var ønsket på Wembley, til tross for at Guardiola selv skal ha vært svært interessert i å ta den ledige jobben.

Guardiola hadde på det tidspunktet forlatt Barcelona etter noen meget fruktbare år, og hadde allerede sett for seg på hvilke områder han ville forbedre det engelske landslaget.

I tillegg skal ha vært veldig tiltrukket av tanken på å lykkes i en jobb hvor internasjonale trenernavn som Capello og Sven Göran Erikson hadde feilet i, og ønsket å snakke med England-ledelsen.

Svaret fra FA var imidlertid av det klare slaget.

De ønsket ikke noe annet enn en engelskmann til jobben, og var ikke engang interesserte i å møte Guardiola for samtaler. Istedenfor valgte de å gå for 66 år gamle Hodgson, som i årene før hadde gjennomført brukbare perioder i Fulham og West Bromwich, men også mislykkes totalt i sitt forsøk på å ta Liverpool tilbake til toppen av engelsk fotball.

Hodgsons England har så langt gjort en ok VM-kvalifisering, og topper sin gruppe med 15 poeng. På samme poengsum ligger Montenegro, mens Ukraina følger ett poeng bak. «Three Lions» har med andre ord fortsatt en jobb å gjøre før de kan booke flybilleter til Brasil neste sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.