Gå til sidens hovedinnhold

- Kunne gått mye verre

Bjørn Einar Romørens utrolig stygge fall tok oppmerksomheten bort fra en flott norsk dobbeltseier i Val di Fiemme.

Bjørn Einar Romøren var første og sistemann utfor hoppbakken i 2. omgang i Val di Fiemme i kveld. Kun et sekund etter at han forlot hoppkanten mistet han den ene skia og falt utrolig stygt i den store bakken.

I kveld kom Romøren med denne meldingen på skijumping.no

- Jeg lever...men jeg har det vondt. Ikke helt sikker ennå om det er verre at jeg mistet en eventuell annenplass, eller at jeg kommer til å føle meg 270 år gammel i morgen, skriver Romøren.

Clas Brede bråthen mener det var «godt» det var Bjørn Einar Romøren dette skjedde med.

- Hadde dette skjedd med noen andre enn en så kald fisk som Bjørn Einar, er jeg redd det kunne gått mye verre, sier Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Han vet ikke helt hva som gjorde at Romøren mistet skien rett etter at han forlot hoppkanten. Det regnet i Val di Fiemme og det førte til at det lugget for Romøren i tilløpet.

Til VG sier landslagstrener Geir Ole Berdahl at det var en utstyrsfeil som gjorde at Romøren mistet skien. trolig fikk bindingen seg en smell på grunn av fallet i første omgang og det kan ha utløst uhellet.

Gjorde alt rett
- Han gjorde alt kaldt og riktig i lufta da han mistet skien. Det var et sjeldent stygt fall, sier Bråten.

Romøren falt også i første omgang etter et meget godt hopp på 129,5 meter. Også da lugget det for Romøren i ovarennet. Hadde han stått mener Bråten at han hadde sikret Norge tredobbel ledelse.

- Jeg tror det var en slags vannplaning som gjorde at det lugget, sier Bråten.

Han har ikke selv snakket med Romøren, og vet ikke om hopperen fra Hosle er klar for morgendagens renn.

- Etter forholdene skal det stå bra til med han, men han er nok litt mørbanket. Men hvis det er mulig så hopper han nok i morgen, sier Bråten.

Kansellerte omgangen
Romøren gikk ut av hoppbakken selv etter det utrolig stygge fallet. Rett etterpå bestemte juryen at hoppet ble det siste i konkurransen og lot resultatene fra første omang stå som endelig resultat. Dermed kom Norges første hoppseier for sesongen, i et amputert renn

Tom Hilde ledet etter 1. omgang med 0,6 poeng og vant foran Sigurd Pettersen. Hilde hoppet 130,5 meter, mens Pettersen landet på 130 meter. Det var imidlertid meget tett. Wolfgang Loitzl lå 1,2 poeng bak ledende Hilde. Thomas Morgenstern lå 2,1 poeng bak.

Anders Bardal og Roar Ljøkelsøy lå som nummer ni og ti etter hopp på 124,5 meter. Anders Jacobsen var nummer 21 etter et hopp på 122 meter, og Jon Aaraas nummer 24 etter et hopp på 121 meter.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.