Gå til sidens hovedinnhold

- Kunne ikke vært bedre

Frode Andresen ventet ut konkurrentene på standplass.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Med en uvanlig langdryg liggende serie og perfekt stående skyting, var Frode Andresen utilnærmelig under sesongåpningen.

LES ALT OM SESONGÅPNINGEN PÅ BEITOSTØLEN!

Nå blir det verdenscup på 35-åringen, med de justeringer det innebærer.

- Dette kunne ha vært en palløp internasjonalt også, men da kan jeg ikke ligge like lenge på standplass, sier Andresen til Nettavisen.

Rivalene skjøt seg bort
Lørdag var det uansett et korrekt valg. Lars Berger skjøt seg bort med fire bom på liggende, mens Halvard Hanevold pådro seg tre.

Andresen holdt hodet kaldt og tok tiden han trengte på standplass.

- Det var veldig vanskelig på standplass. Jeg ble liggende lenge, skrudde et par knepp og kikket opp på vimplene et par ganger. Det var godt gjort å slippe unna med en bom der, mens den stående serien var perfekt. Dermed var det bare å gasse på inn mot mål, sier han fornøyd.

Sekundert av speaker
Ettersom han er på utsiden av landslaget, fikk han verken hjelp på innskyting eller sekundering underveis.

- Jeg hørte fra speakeren at jeg ledet underveis, men mer enn det visste jeg ikke. Før start var jeg også litt usikker på skiene, men de fungerte kjempegodt, forteller han.

En smører er den eneste hjelpen fjorårssesongens NM-vinner har med seg til Beitostølen. I tillegg var oppladningen noe utenom det vanlige.

- Jeg sto opp og laget havregrøt til David (sønnen på 3,5 år) og meg. Vi satt og så på barne-TV sammen. Så våknet minstegutten og jeg tok meg en prat med ham. Deretter var det litt tørrtrening før innskytinga.

Satte landslaget på plass

Mer trengte han heller ikke å gjøre for å vinne åpningsrennet lørdag. I mål var han 25 sekunder foran Ronny Hafsås, deretter fulgte Thomas Frei, Alexander Os, Mathias Simmen og Vincent Defrasne.

Eliteløperne Rune Bratsveen endte på 13. plass, mens Halvard Hanevold ble nummer 17.

Akkurat det gjorde nok heller ingen ting for en revnasjelysten Andresen.

- Jeg har det bra. Det kunne ikke vært bedre for min egen del.

PS! Ole Einar Bjørndalen konkurrerer ikke på Beitostølen i helga, mens Emil Hegle Svendsen går 15 kilometer langrenn lørdag ettermiddag.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken