Gå til sidens hovedinnhold

- Kunne kjempet om seieren

Et ødelagt bakhjul hindret Kristoff.

En sykdomsutsatt Alexander Kristoff har slitt de siste ukene. Mageproblemene satt blant annet en stopper for hans deltakelse i Gent-Wevelgem.

Derfor var torsdagens femteplass, på den tredje etappen i De Panne, en stor opptur for Kristoff. Det kunne til og med endt enda bedre, om han hadde kunnet spurte for fullt på dagens første etappe i tredagers De Panne.

Teknisk trøbbel
- Jeg hadde problemer med bakhjulet. Det sørget for at jeg ikke kunne sykle på de tyngste girene, og hver gang jeg reiste meg opp for å trå «hoppet» kjedet. Derfor kunne jeg ikke spurte for fullt, for ryker kjedet mens man står og tråkker går man rett på snørra, sier Kristoff til procycling.no

- Hadde det ikke vært for problemene tror jeg at det hadde vært en mulighet for å ende på podiet. Kanskje kunne til og med seieren vært innen rekkevidde.

Hvordan uhellet med bakhjulet skjedde er ikke Kristoff hundre prosent sikker på, men det kan skyldes et uhell tidligere på etappen.

- Jeg var involvert i en velt mot slutten av etappen, så det kan ha vært da problemet oppstod.

Fikk kjøre tempoetappen
I De Panne har man en noe spesiell regel som sier at bare de hundre beste rytterne i sammendraget får lov til å kjøre den avsluttende tempoen. Siden Kristoff var tredje sist i sammendraget etter gårsdagens etappe var han innstilt på at han ikke skulle kjøre tempoen. Men da over halve feltet røk på tidslimiten på torsdagens første etappe, fikk han allikevel kjøre.

- Jeg var ikke helt forberedt på å kjøre tempoen, jeg hadde ikke engang vært ute og sett på løypa. Derfor tok jeg ikke i for fullt.

Klar til å steppe inn i Flandern
Når han nå er blitt frisk og formen er god, ser Kristoff frem til de neste rittene. Neste post på programmet er Scheldeprijs, men det er en liten mulighet for at han får være med i Flandern Rundt.

- Jeg står oppført som reserve og det er ikke bare jeg som har slitt med magen. En annen på laget har også fått det, så om noen ikke kan stille til start på søndag, så får jeg kjøre.

- Men det vil eventuelt bare være en ren bonus.

Les også:Alt om Flandern Rundt.

For det er i Scheldeprijs han satser på å skaffe seg et resultat.

- Jeg var nummer ti i dette rittet i fjor, så jeg vil kjempe om seieren i år. Formen er fin og det ser lyst ut nå, avslutter en optimistisk Kristoff.

Kommentarer til denne saken