Landslagsløperne Therese Johaug og Marthe Kristoffersen hadde et ønske om å danne et privat langrennslag under navnet Team CSC.

Det førte til at styret i Norges Skiforbund onsdag måtte fatte et vedtak som også får konsekvenser for flere.

I en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld, framgår det at landslagsløpere ikke gis adgang til å delta på team med kommersielle navn. Derfor godkjennes ikke Team CSC, og forbundet understreker at vedtaket også gjelder for andre løpere på kommersielle team.

LES OGSÅ:- Er et team uansett

Respekterer vedtaket
I pressemeldingen spesifiseres Team Sector Alarm – der Norges beste langrennsløper sist vinter, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, er med.

Det får teamets og Uhrenholdt Jacobsens personlige trener, Dag Kaas, til å reagere.

- Når det gjelder selve vedtaket, kan jeg godt være uenig, men jeg respekterer det. Jeg ser behovet for å dra opp noen grenselinjer. Det jeg ikke liker, er at navnet til Team Sector Alarm spesifiseres i informasjonen som sendes ut. Det kunne forbundet av respekt for Astrid ha latt være, sier Kaas til Nettavisen.

Hovedpoenget til Kaas er at sammenligningen mellom det planlagte Team CSC og det eksisterende Team Sector Alarm i beste fall blir teoretisk. I virkeligheten handler det om to totalt forskjellige konsepter.

- Astrid som sponser
- Team Sector Alarm ble jo startet for å bygge opp unge løpere i Heming og Njård. Og det drives på helt frivillig basis. Alle pengene som kommer inn fra sponsorer investeres direkte i treningssamlinger og konkurransevirksomhet. Selv stiller jeg opp som trener som tillitsvalgt i Heming. Teamet har et lederteam som ikke får fem øre i betaling, poengterer Kaas, og fortsetter:

- Og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er jo egentlig den som sponser hele teamet. Det er jo hennes navn som er interessant for sponsoren. Hun kunne helt sikkert ha inngått en lukrativ avtale selv, men i stedet ønsker hun at sponsorkronene skal komme teamet til gode. Da fortjener hun ikke dette stikket fra Skiforbundet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble gjort kjent med avgjørelsen av Nettavisen onsdag kveld. Hun reagerer med skuffelse – på vegne av teamet.

- Får håpe det ikke ødelegger
- For meg personlig betyr det ikke så mye. Jeg kommer jo til å være i det samme treningsmiljøet uansett. Men det er kjedelig for teamet, og det blir kanskje vanskelig å få det til å gå rundt, for det kan jo hende de får inn en del midler fordi jeg er der. Vi får virkelig håpe at dette ikke ødelegger et bra rekrutteringslag, sier Uhrenholdt Jacobsen, som umiddelbart begynner å tenke høyt rundt hvordan problemet kan løses:

- Kanskje vi kan skifte navn til Team Heming/Njård, og at sponsoren fortsatt blir med oss?

Dag Kaas mener også det finnes måter å løse utfordringen på.

- For eksempel kan jo Astrid og teamet ha separate avtaler med sponsoren, slik at hun formelt sett ikke er en del av teamet.

Kontrakten mellom teamet og sponsoren er treårig, og utløper etter sesongen som akkurat er påbegynt. Partene er i forhandlinger om en forlengelse.

- Men det er klart at dette vedtaket gjør at vi må gå en ekstra runde, erkjenner Kaas.

- Unødvendig og tøvete
Verken Kaas eller Uhrenholdt Jacobsen er bitre for at Therese Johaug og Marthe Kristoffersen indirekte tvang fram skistyrevedtaket.

- De må få lov å prøve seg på å benytte de mulighetene som finnes. Dessuten vet jeg ikke hvor mye de har hatt med det å gjøre. Det er nok noen som har dratt i trådene for dem, antyder Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som selvfølgelig sikter til manager Nils Marius Otterstad.

Otterstad får også det glatte lag av Dag Kaas.

- Her er utøverne bare brikker i et spill. Men at han som står bak dette drar fram Team Sector Alarm som en relevant sammenligning, det provoserer meg. Det var unødvendig og tøvete. For vårt team er så langt unna det kommersielle konseptet de prøvde å få gjennomslag for som det er mulig å komme, fastslår Kaas.

PS. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er fortsatt i framgang. Hun ble igjen på familiehytta på Beitostølen i halvannen uke etter den nasjonale sesongåpningen, og torsdag morgen dro hun til Livigno på høydesamling sammen med deler av herrelandslaget. Målet er å sesongdebutere i verdenscupen i Davos 13. desember.

LES OGSÅ:
Vurderte å droppe sesongen
- Brutalt å miste en sesong

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)