RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kuppet Formel-gull

Men det var ikke uten dramatikk at Thor-Christian Ebbesvik fikk gullet «hem».

(iBergen.no) Lørdag skulle egentlig Thor-Christian Ebbesvik bruke til å ta igjen sammenlagtleder i Formel 3-cupen Juan Polar.

Etter et kaos uten like, hvor biler fløy gjennom luften og ambulansen måtte komme til, ble løpet i Barcelona avbrutt. Ebbesvik måtte dermed kjøre to løp søndag.

Ulovlig passering
- Under løpet i går var bilene mye høyere over bakken enn det de skal være, for å si det sånn, forteller Ebbesvik til iBergen.no og fortsetter:

- Søndag måtte vi starte etter hvordan vi hadde gjort det i løpet lørdagen. For var det svært merkelig ettersom vi ikke fullførte én runde engang. Jeg måtte også ta innpå han som ledet, så jeg så ikke veldig lyst på situasjonen, sier Ebbesvik.

Da løpet startet ble han også passert på ulovlig vis av to biler. Dette gjorde ikke totalsituasjonen noe bedre. Foran andre løp hadde spanjolen Polar 2,6 sekunders ledelse på Ebbesvik, men han hadde strategien klar.

- I det andre løpet lå jeg i hekken på ham hele veien. Jeg bare ventet på at han skulle gjøre en feil – og det skjedde. Han snurret og da grep jeg muligheten, sier Ebbesvik som kan velge og vrake i tilbud foran neste sesong.

- Ikke bare Brann
- Det ble feiret med sjampis og mer skal det bli! Med tanke på neste sesong skal vi sette oss ned for å vurdere de ulike tilbudene. Det er kommet en god del og flere vil det nok bli, sier Ebbesvik som håper å rykke opp ett nivå til GP 2 i løpet av neste sesong.

- Det store målet er jo Formel 1, men GP 2 er et steg på veien, akkurat nå er jeg bare glad for å ha tatt gullet «hem», det er ikke bare Brann som kan gjøre det! avslutter Ebbesvik som naturlig nok er i svært godt humør.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere