Det var på den fjerde etappen av Tour of Oman onsdag at Team Skys Edvald Boasson Hagen ble tatt på senga mens han stoppet for en tissepause. For mens nordmannen sto og slo lens rundt 50 kilometer fra mål, kom det avgjørende angrepet som til slutt førte til at nordmannen mistet den røde ledertrøyen i rittet.

Det er ingen offisiell regel i sykkelsporten som forbyr ryttere fra å gjøre dette, men det er likevel uvanlig at det skjer.

- Det er en uskreven regel i sykkelsporten at når ledertrøyen stopper for å pisse, så venter de andre til lederen er tilbake i feltet før de angriper, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

Les også: Edvald tatt på senga mens han tisset

- Hadde blitt forbannet
Den norske sykkelveteranen, som også sykler for Team Sky, er rett og slett sjokkert over måten Boasson Hagen mistet ledertrøyen på onsdag.

- Selv hadde jeg blitt utrolig forbannet. Edvald stoppet ikke fordi han ikke klarte å holde seg den siste timen inn mot mål, men for å justere avstanden og gjøre det lettere for alle sammen.

34-åringen er for tiden hjemme i Norge, men har hatt kontakt med lagledelsen i etterkant av målpasseringen, og har også sagt klart fra om hva han mener gjennom nettstedet Twitter.

- Jeg vet ikke alle detaljene, men jeg har pratet med dem nedi der, og det virker som et veldig «grovt» brudd på en uskreven regel, sier Arvesen.

- Hvordan reagerte Team Sky på hendelsen?

- De er skuffet, men fattet. Det er jo ikke verdens største sykkelløp det er snakk om her, men det er likevel viktig å vinne. Det ser ut til at det er noen som har fått kortslutning. De andre skal ha vært fullstendig klar over at Edvald stoppet for å pisse, og det var mange erfarne med som har vært i gamet lenge. Flere av dem som angrep visste at Edvald pissa. De fikk også beskjed av Team Sky-ryttere at Edvald var der bak. forteller Arvesen.

- Vi er skuffet
Boasson Hagens lagkamerat, Matthew Hayes, sier til lagets offisielle nettside at Team Sky-rytterne er meget skuffet over måten de ble angrepet på.

- Vi er veldig skuffet. Vi prøvde å regruppere etter dette, og få Edvald tilbake i ledelsen, det klarte vi ikke, sier Hayes.

Det var til slutt Liquigas-rytteren Daniele Bennati som overtok ledertrøyen i rittet med sin andreplass. Italieneren innrømmer imidlertid også at det som skjedde var usportslig.

- Sky hadde trøyen, og det var deres ansvar å hente inn igjen bruddet. Sykling er sykling, men det var kanskje litt urettferdig at de angrep mens Boasson Hagen sto og tisset, sier Bennati ifølge cyclingnews.com.

Massiv skryt
Boasson Hagen hadde før onsdagens etappe tre strake pallplasser i Tour of Oman, inkludert en etappeseier på den tredje etappen. Imponerende mener Kurt Asle Arvesen.

- Helt enormt bra. Han har vist gjennom to tidligere år som proff at han er et talent utenom om det vanlige.

- Så han får vi mye glede av i årene framover. Han har jo vært hjemme i Norge og syklet lite utendørs sammenlignet med mange av de andre, men er likevel fult på høyde med de beste, avslutter Arvesen.

Sjekk siste sportsnytt her