Gå til sidens hovedinnhold

Kurt: - Jeg kan bli landslagssjef

Kurt Asle Arvesen tror OL i London blir for tidlig for hans del.

Sykkel-VM i København er over, og snart skjer det samme med Kurt Asle Arvesens aktive karriere (kun Paris-Bourges og Paris-Tours gjenstår).

Så hva gjør han i fremtiden?

I dette intervjuet snakker Arvesen åpent om samtalene med Norges Cykleforbund, Team Sky og det foreløpig eneste konkrete han har på hånden.

Kontakt med forbundet
Det var TV 2 Sporten som meldte at det har pågått samtaler mellom NCF (sykkeforbundet) og Arvesen.

Samtidig har Dag Erik Pedersen lansert 36-åringen som en slags sportssjef over Steffen Kjærgaard via VG Nett.

- Hva slags samtaler har du hatt med sykkelforbundet?

- Jeg har holdt en god dialog med dem siden i fjor høst. Det dreide seg om å bruke meg som en slags ambassadør for forbundet henvendt mot sponsormarkedet.

- Sportslige ting har vi ikke diskutert, avslører han overfor procycling.no.

Ser seg som sjef
Bakgrunnen for det er at Steffen Kjærgaard har kontrakt også ut neste sesong. Altså fram mot London-OL neste sommer, og det påfølgende verdensmesterskapet i Nederland.

- Kan det være at vi ser deg i den norske følgebilen under London-lekene?

- Det tviler jeg på. Steffen er uansett sjefen ut neste år, så vidt jeg forstår. Vi får se hva framtiden bringer, men jeg har hele tiden vært klar på at jeg vil gjøre det beste for norsk sykkelsport, lyder svaret.

- Ser du for deg at du kan bli aktuell som landslagssjef i årene som kommer?

- Ja, det ser jeg ikke bort ifra. Det hadde vært utrolig artig – en gang i fremtiden, presiserer han.

- Steffen har fått mye pes
Arvesen havnet midt i skuddlinjen mellom utøvere og landslagssjef da det norske laget valgte å kjøre for Edvald Boasson Hagens sjanser i VM etter at Thor Hushovd ble hindret av en velt.

I etterkant har Hushovd gått og med et krav om at Norge reiser til VM i Limburg med én kaptein, og Kjærgaard har fått kritikk for å velge en vaklende, norsk VM-taktikk.

Arvesen føler deler av kritikken er uberettiget:

- Steffen er sjefen og jeg synes han har fått mye urettmessig pes for sine valg. Jeg har sett stor framgang hos både NCF og på landslaget i de siste mesterskapene. Jeg mener det er helt spesielt at cyclingnews.com har to norske ryttere på topp 10-listen sin over favoritter foran et slikt ritt. Det er viktig ikke å bli historieløse. Jeg mener heller ikke at det er hårreisende å gå for to kapteiner i forkant av løpet, i hvert fall med tanke på den løpsutviklingen vi så for oss.

Les Arvesens tanker om VM-taktikken her (via hans blogg på tv2sporten.no)!

København-samtaler med Sky
Eresfjordingen benyttet også København-oppholdet til å få en liten prat med ledelsen i Team Sky.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor hadde Arvesen tilbud om å bli sportsdirektør i Sky og i Leopard Trek. Det ser verre ut nå med tanke på den siste tids fusjoneringer i den internasjonale sykkelverdenen.

- Ja, det har defintivt blitt vanskeligere. Sky har allerede mange erfarne sportsidirektører på plass. Dessuten er det en kandidater på markedet etter sammenslåingen mellom RadioShack og Leopard, og etter at HTC-laget bestemte seg for å legge ned satsingen.

- Er det uaktuelt at du blir sportsdirektør i Sky?

- Det er ikke uaktuelt, men det er vanskelig.

- Har Sky skissert andre mulige løsninger for deg?

- De har et team med coacher som følger opp rytterne. Det kan være en mulighet, men ingenting er klart. Jeg hadde så vidt en prat med dem i København, så dialogen er god, påpeker han.

Melkesyre neste
Det som allerede er klart, er at Arvesen blir med på et prosjekt som bærer navnet «Melkesyrefabrikken» fra slutten av oktober.

I nye lokaler på Frogner skal mosjonister og andre treningsglade folk kunne få utført testing av blant annet oksygenopptak og laktatverdier.

- Vi retter oss først og frem inn mot de som tidligere ikke har hatt tilgang til slike testsenter. Det være seg syklister, løpere eller langrennsutøvere, sier Arvesen som røper at det var supermosjonist og programleder Jon Almås som kom opp med navnet på gesjeften.

Med seg på laget har han treningsveilederen sin, Erik Nordby. For langrennsløperne kommer Team Xtra Personell-brødrene Jørgen og Anders Aukland til å dele av sin ekspertise.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken