*Nettavisen* Sport.

Kurt takket nei til kjempetilbud

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Det er nok av ryttere som ikke respekterer kontrakten, mener 35-åringen.

25.12.10 12:57

LOMMEDALEN (procycling.no): Etter en sommer som langt på vei ble overskygget av avslaget til Tour de France, begynte det å tikke inn tilbud til Kurt Asle Arvesen.

Både Team Sky og The Luxembourg Pro Cycling Project ga ham tilbud om en sportsdirektørrolle i 2011.

Etter noen runder i tenkeboksen bestemte 35-åringen seg heller for å satse knallhardt mot det som trolig blir hans siste sesong som proffsyklist.

- Jeg sykler som om det er mitt siste år, og er villig til å gjøre alt neste år, forteller Arvesen til procycling.no.

- Er det ikke ditt siste år?

- Jo, og jeg sykler som om det skal være det. Jeg skal ha sinnssykt mye flyt og få mange ting til å klaffe om dette ikke blir mitt siste år, klargjør han.

Sky, Saxo eller Luxembourg?
Det betyr at han neste høst vil være fritt vilt igjen for dem som ønsker en av hovedfeltets mest omgjengelige ryttere i den sportslige administrasjonen neste sesong.

Les også: - Jeg har meg selv å takke
Les også: Arvesen: - Jeg har en drøm

- Noen år fram i tid: Ser du på deg selv som 100 prosent Sky-gutt, en mann for Bjarne Riis eller gamlegjengen i Luxembourg?

- Jeg har sterke relasjoner til flere leirer, så det blir ikke noe enkelt valg. Jeg har rett og slett ikke bestemt meg ennå, sier Arvesen.

Team CSCs harde kjerne
Eresfjordingen syklet i danske Team CSC i fem sesonger. Det skjedde under ledelse av Bjarne Riis og Kim Andersen.

Riis er fortsatt enerådende i restene av Team Saxo Bank, mens Andersen har tatt med seg blant andre Schleck-brødrene, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Stuart O’Grady til Luxembourg.

Alle var i sin tid del av den harde kjerne i CSC-gjengen – slik også Arvesen var det.

- Kan du fortelle litt om hva som skjedde da Luxembourg-prosjektet ønsket deg med på laget?

- Det startet med at jeg fikk et kjempetilbud fra Kim Andersen.

- Hvorfor i alle dager hoppet du ikke på det, da?

- Jeg er fremdeles under kontrakt med Team Sky (utløper etter 2011-sesongen, vår anm.). Jeg synes rett og slett det er for mange som ikke respekter kontrakten de skriver under på. Det synes jeg er for dårlig. Folk bør i stedet stå for det de signerer på, mener Arvesen.

- Vil ikke brenne broer
Han kommer ikke med eksempler, men for ordens skyld kan vi nevne at spesielt overgangene til Bradley Wiggins (fra Garmin-Transitions til Team Sky) og Fabian Cancellara (fra Team Saxo Bank til The Luxembourg Pro Cycling Project) har skapt mest støy de siste to årene.

Med det som utgangspunkt, samtidig som ambisjonene på sykkelsetet fortsatt lever i beste velgående hos Arvesen, slo han fra seg tanken på å legge opp etter årets sesong.

- Jeg har ikke lyst til å brenne noen broer og lage noe uvennskap. Jeg liker ikke å slamre med dørene. Derimot ser jeg fram mot neste år, og alternativet var å sykle med Edvald og Team Sky i et år til, og det ser kjempebra ut, avslutter Arvesen.

Hvor tror du Kurt Asle Arvesen ender opp som sportsdirektør? Du kan komme med ditt innspill i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.