Gå til sidens hovedinnhold

Kurt: - Tragisk og skremmende

36-åringen drar likevel til Prøve-OL i London, søndag.

Plyndring, vold og påtente biler har preget nyhetsbildet fra den britiske hovedstaden den siste tiden. Det har blant annet sådd tvil om hvorvidt Premier League-starten går som planlagt til helgen.

OL-arrangøren (LOCOG) har likevel bestemt seg for å gjennomføre gaterittet London-Surrey Classic. Det 14 mil lange rittet benytter seg av deler av traseen rytterne vil møte under lekene neste sommer.

Les også: OL-test uten Edvald og Thor

Dermed har også arrangementet blitt døpt «Prøve-OL».

- Vi drar ikke dit for å holde fokus på det sportslige, men for å se området med egne øyne og få erfaring fra generalprøven, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til procycling.no.

Arrangøren: - Dette går fint
Han var i kontakt med arrangøren onsdag og ble orientert om den spente situasjonen i hovedstaden.

- Jeg fikk beskjed om at dette dreide seg om lokale opptøyer i små bydeler. Uroen har ikke spredt seg til områdene vi skal oppholde oss i, forteller Kjærgaard som flyr til London sammen med resten av det norske støtteapparatet torsdag.

- Så du er overhodet ikke bekymret?

- Nei, ikke nå lenger. Det er organisasjonen bak London-OL som står bak dette rittet, og jeg føler ikke at dette er noe vi trenger å bekymre oss over, forteller han.

Kurt: - Det er tragisk og skremmende
Uroen i London – og flere andre britiske byer – startet etter at en 29-årig firebarnsfar omkom etter en skuddveksling mot politiet.

En fredlig protest i Tottenham utviklet seg deretter til det rene gateslaget. Siden lørdag har stadig større områder av London samt deler av Birmingham, Leeds, Manchester og Liverpool blitt snudd på hodet av bråkmakere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen forsvarer de norske fargene i rittet. Sistnevnte er skremt over det som har skjedd, men har likevel ikke revurdert sin egen deltakelse i rittet.

- Det startet vel forholdsvis rolig i Tottenham, og så tok det helt av. Det var vel noen som ikke var helt fornøyd med tingenes tilstand, men det er tragisk at man kan behandle landet sitt så brutalt. Jeg er rimelig sikker på at 90 prosent av dem kun er ute etter å gjøre faenskap, sier 36-åringen til procycling.no.

- Kan dette få konsekvenser for byen som OL-arrangør?

- Nei, det tror jeg ikke. Det hadde nok vært verre om noe slikt blusset opp i forkant av lekene. Det er skremmende at slike ting skjer, svarer Arvesen.

PS! Statsminister David Cameron har lovet en langt tøffere linje mot bråkmakerne det neste døgnet: - Volden er uakseptabel og kommer til å bli stanset. Vi godtar ikke dette i landet vårt. Vi vil ikke godta at frykten skal råde i gatene våre, sier han til BBC.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen