*Nettavisen* Sport.

Kuskene vurderer V75

Her kan du lese hvordan Asbjørn Mehla, Gunnar Austevoll, Olav Mikkelborg og flere av kuskene vurderer sjansene i lørdagens V75.

09.03.07 20:02

Her finner du Nettavisens tips til lørdagens V75

V75-1
- Jeg har kjørt noen banejobb med 1 Celynita på 1.32-1.33/2100m på tung bane og da har hun vært veldig fin. Skaden ser bra ut og hvis hun ikke slår den opp igjen, tror jeg hun kommer til å få en fin sesong igjen. Selv om første oppgaven ble V75, synes jeg ikke selskapet skremmer. Det er mulig hun trenger et løp, men jeg vil ikke avskrive henne fra et perfekt utgangspunkt. Herfra kan jeg nesten velge hvordan jeg vil legge opp løpet. Når hun er i form, er hun absolutt best i tet, men siden jeg er litt usikker på henne første gang ut, er det mulig jeg slipper og gir henne et ryggløp. Det er litt avhengig av hvor fort det går og hvem som kommer. Jeg håper det ikke blir for tung bane, det liker hun ikke. Ellers ser jeg lyst på sjansene og tror hun kjemper i toppen, sier Ove Bakkevold Reime.

- Det hadde vært artig å gi 5 Spik Tassa et ryggløp igjen, så hun får spare speeden sin til slutt. Jeg må selvfølgelig utnytte starthurtigheten hennes og skaffe meg en fin posisjon, men det er ikke sikkert jeg velger tet. Hun firte litt på Biri og var kanskje litt under pari da, men bevares, hun har tjent mye penger på kort tid og gikk tross alt ny volterekord på mellomdistanse. Hun møter bedre hester etter hvert, men står fint til og jeg har ambisjoner om seier igjen, uttaler Tom Erik Solberg.

- Da jeg kjørte 11 Ty Ina nest sist, var hun veldig fin og satt fast i mål som fjerdehest. Hun er ikke så enkel å vinne med, for humøret må være på rett plass. Men, hvis det klaffer, kan hun absolutt være med å kjempe om seieren. Jeg ville hatt henne med på bongen i et åpent hoppeløp, hvor flere er styrt av dagsform og vilje, sier Olav Mikkelborg.

- 12 Stolt Embla har en helt riktig oppgave på papiret. Er hoppa i orden runder hun muligens alle, men hun er ustabil og vanskelig å vurdere. Jeg anbefaler spillerne å følge med under varmingen, sier Gunnar Austevoll.

V75-2
- For 2 Rex Ribb er løpet på Biri bare å glemme, da ble alt feil. Alle gikk foran oss og vi kom ikke fremover. Det ble et løp i køen og hesten kjentes fin ut. Nå er forutsetningene mye bedre og vi har mulighet til å komme til tet. Det er en stor fordel og jeg kommer til å prøve på det. Voltestart går greit og selv om han ikke er først ut, håper jeg å få overta tidlig. Distansen har han vist at han har takler og skal ikke være noe problem. Dette er nok den beste sjansen min lørdag, vurderer Olav Mikkelborg.

- 3 Always Brazz har gjort fine løp i kulissene den siste tiden og har bedre form enn raden. Han møter tøft selskap nå og skal normalt ikke kjempe om noe mer enn en premie, mener Tom Erik Solberg.

- 11 C.C. Girl leverte en hederlig innsats mot knalltøff motstand sist. Nå har hun fått en ny pause, men jeg regner med at hun er godt forberedt. Distansen taler til vår fordel. Hun er sterk, god og takler alle baneunderlag, sier Gunnar Austevoll.

V75-3
- 5 Røste Bo skulle helst hatt et par løp i kroppen, og det ser tøft ut i dette selskapet. Dessuten kom det en uventet kursendring, som vippet han over på 40 meter tillegg, og det var ikke med i beregningen. Nå blir det langt fram til tet og innen vi kommer dit, har vi brent for mye krutt. Det ser tøft ut på forhånd og vi må kjøre for en best mulig premie slik det ser ut nå, kommenterer Asbjørn Mehla.

V75-4
- 2 Good Living har bare fått et løp i kroppen etter vintertrening, men hun var til gjengjeld så bra at jeg tror hun skal takle å starte i V75, selv om hun ikke er spisset til dette løpet. Sporet ble perfekt for hennes del, men jeg er litt usikker på hvor raske de andre er. Hun er rask ut og må få gå de første meterne. Ellers blir hun hissig og kranglete og begynner å hive på hodet. Det hadde selvfølgelig vært best med tet, men jeg er ikke sikker på at vi kommer dit. Jeg kommer til å rive av alle skoene, som jeg har gjort en gang før. Det fungerte veldig bra for henne og hun frir seg best da. Hun gjør alltid sitt beste og har bare vært utenfor trippelen èn gang. Jeg har tro på nok en trippelplassering og er optimist, selv om jeg ikke liker å være så frempå i media med det, sier Nils Olav Holm.

- 2100 meter er nok ikke favorittdistansen for 3 Madame Houston, men da formen er intakt og med en sparsom reise fikser hun det. Et løp i gode rygger er optimalt, da speeder hun veldig fort. Jeg synes absolutt hun skal regnes på gardering, sier Gunnar Austevoll.

- 7 K.L.M. Moonshine henter seg ofte fine penger og er jevn og flink. Nå ser det tøft ut og med et spor langt ut på vingen, er det en premie som gjelder, uttaler Olav Mikkelborg.

V75-5
- Jeg har ikke kjørt 2 Knalltøff tidligere, men har sett at det er snakk om en fin hest i bra form. Sprint er absolutt en fordel, og sporet perfekt. Jeg tror vi får teten, derfra skal vi lede lenge. Jeg vet ikke hvor tøff han er oppunder mål, men en trippelplass må være innen rekkevidde. Om det holder helt inn får vi se lørdag, sier Gunnar Austevoll.

V75-6
- Med 8 Hannibal K skulle jeg gjerne byttet spor med 1 Lill Adolf, men jeg ville ikke byttet hest. Sporet ble litt dumt, men jeg kommer til å utnytte starthurtigheten hans til å komme frem i et fint par utvendig og gi ham et ryggløp. Han er vel så god da, og hvis jeg sitter på skuddhold på oppløpet, blir jeg ikke overrasket om 8 Hannibal K. speeder ned alle. Formen er på topp og jeg har ambisjoner. Jeg har aldri tatt i hesten før, og jeg gleder meg veldig til å sette meg opp bak ham, sier Tom Erik Solberg.

- Løpet lørdag er ikke noe drømmeløp for 9 Artig G.T. med bakspor og sprint. Hvis de kjører litt foran, kan det derimot åpne seg en mulighet for oss der bak. Jeg håper og tror han er på vei tilbake der han en gang var, og da har han klasse til å kjempe med disse hestene. Han speeder ned mange til slutt, men det må klaffe mye hvis vi skal vinne. Jeg vil si han er en liten outsider, vurderer Olav Mikkelborg.

V75-7
- Grunnlagsmessig møter 3 Speedy Elling en del bedre hester, men dette er ei hoppe med meget stor kapasitet. Hun startet karrieren på beste vis, før hun galopperte direkte i den siste starten før pausen. Hun er egentlig veldig travsikker og jeg ble veldig overrasket da det skjedde. Jeg kan ikke garantere at det ikke skjer igjen, men jeg tror hun løser fint. I tillegg er hun rask ut, og tetposisjonen er en fordel for henne. Da skal det en utrolig god hest til for å slå henne, for hun gikk tross alt 16.5a/2100m i sin tredje start. Hun har vært inne i en tung treningsperiode og er muligens litt tung i kroppen enda, selv om vi har kjørt hurtig. Vi kommer til å kjøre noen intervaller før lørdag for å få henne enda mer på hugget. Bør på bongen, anbefaler Ove Bakkevold Reime på stallen til Per Dave Holtung.

- 10 C.C. Paradise Image er en hest for de store anledninger, synes jeg. Selv om han ikke har vunnet løp enda, er det bare snakk om tid før han gjør det. Det ble et fint felt med mange jevne hester, og jeg synes 10 C.C. Paradise Image er en stor outsider på klassen. Dessuten viste han i årsdebuten at formen er i sterk anmarsj. Jeg vil anbefale spillerne å ta ham med på bongen, sier Olav Mikkelborg.

- Jeg synes 15 Truck Master var under pari sist. Han har ingen fordel av å gå bakfra og står dermed dumt til i andre rekke på tillegg her. Kapasiteten er udiskutabel, men dette er et jevnt felt og mye skal klaffe hvis han skal vinne. En best mulig premie er mest realistisk, mener Asbjørn Mehla.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.