Husker du episoden under Criterium Dauphine, hvor flere kuer løp inn i veibanen og forårsaket en massevelt?

Ikke det? Da kan du se opptrinnet her (ekstern lenke) .

Det gikk heldigvis bra med de fleste i feltet, men for Euskaltel-syklisten Mikel Landa ble et skadeavbrekk som følger av de løpske oksene.

Bedre enn fryktet
Baskeren gikk i bakken så det sang etter og laget trodde først at 21-åringen hadde brukket kragebeinet. Hadde det vært tilfellet, hadde rytteren vært ute i to måneder. Det hadde vært ekstra surt ettersom Landa den gangen nettopp hadde kommet tilbake fra et kragebeinsbrudd han pådro seg under Vuelta a Murcia i mars.

Les også:Her «angriper» kuene syklistene

Det så rett og slett ut som at Landa hadde vært en av sykkelfeltets mest uheldige ryttere.

Men kort tid etter snudde lykken for førsteårsproffen.

Videre undersøkelser viste nemlig at kragebeinet ikke var brukket, og at rytteren kunne begynne treningen igjen to uker senere.

Les mer:Kuvelter kan rekke Tour de France

Uhellet var allikevel alvorlig nok til at stortalentet, som ble nummer fem i Tour de l’Avenir i fjor, ikke fikk kjøre Tour de France.

Slo verdensstjerner
Akkurat det er det ikke sikkert han sturer så mye over lenger. For han har istedenfor brukt tiden til å bygge seg opp, og søndag vant han en overraskende seier på en tøff etappe i Vuelta a Burgos.

Han parkerte storheter som Joaquim Rodriguez, Juan Jose Cobo og lagkameratene Samuel Sanchez og Igor Anton opp den siste bakken, og kunne juble for sin første proffseier, kun to måneder etter det ublide møte med de franske kuene.

- Laget jobbet hardt allerede fra det første fjellet på dagens etappe, og da jeg overtok drajobben på det siste fjellet fant jeg en god rytme, forklarte en lykkelig vinner, ifølge velonation.

PS: Joaquim Rodriguez stakk av med sammenlagtseieren i rittet.