Kraftig vind og snøfall sørget for at kvalifiseringen til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka i Innsbruck ble utsatt lørdag.

Dermed tyder alt på at konkurransen på søndag vil gjennomføres som et vanlig verdenscuprenn, uten duellhoppingen som kjennetegner den prestisjefulle turneringen.

- Det hadde blitt litt mye «cowboy» med kvalifisering under slike forhold. Da var det greit at vi fikk en gjennomkjøring, slik at vi kan ha kvalifisering som til et vanlig verdenscuprenn søndag, sier Anders Jacobsen til NTB.

Jacobsen hoppet 124 meter i sitt treningshopp, og var dermed tredje lengst av samtlige i konkurransen.

Bare Martin Koch fra Østerrike og tyske Martin Schmitt klarte å hoppe lenger enn Jacobsen. Østerrikeren strakte seg til gjengjeld helt ned til 135 meter - en halv meter lenger enn Sven Hannawalds bakkerekord fra 2002.

- Hoppet mitt var greit og jeg følte at jeg fortsatte der jeg slapp i Garmisch. Jeg får gjøre mitt beste i rennet også, sier Jacobsen.

De øvrige norske lengdene: Tom Hilde 118,5 meter, Johan Remen Evensen 116,5, Kenneth Gagnes 114,5, Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy 102,5 meter.

Også tidligere har det vært problemer med gjennomføringen av konkurransen i Innsbruck. For to år siden måtte rennet flyttes til Bischofshofen på grunn av vanskelige vindforhold.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!