Kvålsvoll blir trener for dansk mester

Foto: (Scanpix/Glud&Marstrand)

BMC-rytter sjeleglad for å dele trener med Thor Hushovd.

21 år gamle Sebastian Lander er danske landeveismester av året. I 2013 sykler han sitt første år som proff i storlaget BMC Racing Team.

Der skal han starte et treningssamarbeid med Atle Kvålsvoll.

- Jeg starter et helt nytt kapittel i karrieren min med ny trener. Jeg har hatt den samme treneren i åtte år, og nå ser jeg fram til ny inspirasjon. Atle har vist gjennom samarbeidet med Thor Hushovd at han vet hva han holder på med. Jeg gleder meg som et lite barn til dette, sier Lander til procycling.no.

- Hva slags inntrykk har du fått av Atle?

- Han virker utrolig seriøs i måten han arbeider på. Han følger 100 prosent opp i treningshverdagen, og det vil gi meg en ro i kroppen. Han virker intelligent og dyktig på det treningsmessige. Vi var ute på en treningstur sammen under samlingen i Spania. Da filmet han ut av følgebilen og ga meg innspill om ting jeg bør endre på.

Ble Hushovds romkamerat
I løpet av samlingen i spanske Deía formaliserte de to et samarbeid for 2013-sesongen.

Lander er fersk i den internasjonale sykkelsporten og synes det var stort å få en tidligere verdensmester som romkamerat på sin aller første samling i BMC-regi, litt tidligere i høst.

- Det var ganske langt ifra min egen verden, hvis jeg skal si det sånn, da jeg plutselig bodde på rom sammen med Thor Hushovd.

Den danske BMC-nykommeren var til stede da Hushovd ble verdensmester i Geelong i 2010:

- Thor har alltid vært et stort forbilde for meg. Noen ryttere husker man for seirene de har. Jeg husker at jeg så ham i VM i Australia, da han vant gullet. Vi hadde en danske (Matti Breschel, red.anm.) som ble nummer to, men jeg har alltid likt måten Hushovd kjører sykkelløp på. Han har et taktisk overblikk. Jeg synes også måten han kjørte Tour de France på, for to år tilbake, da han vant to etapper, var dritkul, sier den danske unggutten.

Ingen kommentar fra BMC
BMC Racing skriver i en e-post til procycling.no at de «på nåværende tidspunkt ikke har noe å si om hvordan BMC Racing Team er bygget opp foran 2013-sesongen». De henviser i stedet til lagpresentasjonen i belgiske Nazareth den 11. januar.

På bakgrunn av dette ønsker heller ikke Kvålsvoll selv å bekrefte det nye samarbeidet:

- BMC vil sikkert informere om sin sportslige organisering under samlingen på nyåret. Jeg har fremdeles en trenerrolle for Thor, og ønsker ikke å kommentere noe annet rundt det, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.