RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Kvarme åpner for mer RBK

Sist oppdatert:
Han har drevet nedtelling siden i sommer, men nå åpner Bjørn Tore Kvarme for å fortsette i RBK.

MESTALLA (Nettavisen): VALENCIA-ROSENBORG 0-2:

Det har vært en tung fotballsesong for Bjørn Tore Kvarme. Etter at 35-åringen startet de seks første Tippeliga-kampene i 2007-sesongen, ble den tidligere Liverpool-, Saint-Étienne- Real Sociedad- og Bastia-proffen henvist til benken.

Der trivdes han dårlig.

- Siden i sommer har jeg hatt nedtelling på hvor mange dager det er igjen til karrieren min er over, innrømmer Kvarme.

I tenkeboksen
Først nå i senhøstes, etter at Miika Koppinen nektet å skrive under en ny kontrakt med trønderne, fikk han sjansen på ordentlig igjen. Den grep han begjærlig.

Tre kamper, tre seirer. To av dem mot Valencia. Og – slikt gir mersmak.

- Jeg har begynt å tenke litt på det, innrømmer den bereiste midtstopperen som ble hentet til Rosenborg fra Utleira av Nils Arne Eggen for hele 16 år siden.

- Etter at jeg fikk spilletid igjen, har jeg revurdert det hele.

Og selv om han nylig fikk mye skryt for innsatsen og profesjonaliteten han viser på treningsfeltet, er det likevel et stykke frem, innrømmer den gamle landslagsspilleren.

- Jeg har ennå ikke hatt noen samtaler med Rosenborg, og fortsatt er det nok slik at jeg mest tror at jeg kommer til å legge opp. Men det sa jeg også for tre år siden, minner midtstopperen om.

- I fotballen vet man aldri hva som kan skje, legger Kvarme kryptisk til.

Riseth vil ha RBK på banen
At hans tjenester er sårt tiltrengt på Lerkendal, er det dog ingen tvil om. Så langt er det klart at to av klubbens stoppere, nevnte Koppinen og Alejandro Lago, ikke er med neste sesong, i tillegg har Mikael Dorsin fått rumensk arbeidsgiver fra nyttår. Stopperkollega Vidar Riseth håper derfor sterkt at Kvarme blir med videre.

- Selv om vi er gamle, så viser vi at vi fortsatt virkelig kan, sier Riseth, stolt over at RBK-stopperne klart å stagge et av verdens beste spisspar i David Villa og Fernando Morientes.

- Det er viktig å få med Bjørn Tore i et år til, og klubben må gjøre en jobb for å få ham med videre, oppfordrer Riseth.

Tirsdag kveld lyktes det ikke Nettavisen å få en kommentar fra Knut Torbjørn Eggen om trønderne kan tenke seg å tilby Kvarme en ny kontrakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere